Županijski sud u Varaždinu

Psihijatar će utvrditi je li Pugar bio ubrojiv kad je pucao u prijatelja

Božidar Pugar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.01.2014.
u 17:15

Ubijeni Cvitković bio je oženjen i otac troje djece. Noć prije stravičnog događaja u travnju dvojica prijatelja družila su se uz alkohol

Na Županijskom sudu u Varaždinu jučer je nastavljeno suđenje Božidaru Pugaru (55) koji je optužen da je u travnju prošle godine puškom ustrijelio u glavu svog prijatelja i susjeda u Selancu pokraj Križevaca Željka Cvitkovića (41), nakon čega je ovaj preminuo u koprivničkoj bolnici.

Sudsko-medicinska vještakinja Andrina Kopjar istaknula je da nema teorije da si je Cvitković sam pucao u glavu.

Na ročištu je, među ostalim, branitelj optuženika od suda zatražio da psihijatar utvrdi ubrojivost njegova klijenta. Sutkinja je to prihvatila, kao i da na sljedeću raspravu dođe balistički vještak koji bi trebao razjasniti je li do opaljenja puške moglo doći i bez dodirivanja okidača.

Na optuženičku klupu iz zatvora u Varaždinu Pugar će ponovno morati doći 5. ožujka.

Cvitković je bio oženjen i otac troje djece. Noć prije stravičnog događaja dvojica prijatelja družila su se uz alkohol.

Komentara 2

Avatar tkozna
tkozna
16:30 11.01.2014.

Slika govori više nego tisužu rijeći!

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:37 10.01.2014.

Gledajući ovako neposredno ispod oka ovaj dotični nije ubrojiv zadnjih barem jedno 30-tak godina.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije