Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna 60.000 eura

Britanska tvrtka donirala Hrvatskoj spalionicu životinjskih trupala

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
09.06.2014.
u 13:16

Donirana spalionica vrijedna je 60 000 eura i trebala bi biti postavljena u krugu radionice Uprabe šuma Gunja – Stari Drenovci

Prema informacijama iz Ministarstva poljoprivrede RH britanska tvrtka Inciner8 donirala je Hrvatskoj spalionicu za spaljivanje životinjskih trupala na poplavljenim područjima županjske Posavine. Radi se o tvrtci koja se bavi proizvodnjom spalionica životinjskog otpada.

Donirana spalionica vrijedna je 60 000 eura i trebala bi biti postavljena u krugu radionice Uprabe šuma Gunja – Stari Drenovci. Iz ministarstva navode i da je osim donacije spalionice ova britanska tvrtka angažirala i stručne osobe koji će educirati ljude koji će preuzeti upravljanje spalionicom.

- Donacija će pomoći bržem saniranju na poplavljenom području. Sve službe Ministarstva poljoprivrede od početka su angažirane na evakuiranju i spašavanju životinja, no na žalost jedan dio životinja je pod naletom vode uginuo. Kako bi se sanacija obavila što prije, ovo je iznimno vrijedna donacija, riječi su ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine a koje su prenesene u priopćenju ministarstva. Prema navodima iz ministarstva nakon završetka spaljivanja na području županjske Posavine spalionica će ostati u trajnom vlasništvu Ministarstva poljoprivrede koja će je, prema potrebi, ustupiti Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

>> Ivan Vrdoljak: Donijet ćemo posebni zakon o obnovi poplavljenih područja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije