tvrtke iz Cerne

Nexus i Multinorm zaposlio 15-tak mladih koji su kod njih bili na praksi

nexus
Goran Ferbežar/PIXSELL
27.10.2014.
u 09:06

Magdić kaže kako im je cilj onima koji su se pokazali najboljima na obuci, ponuditi stalno radno mjesto

Nexus i Multinorm iz Cerne, tvrtke koje izvoze 99 posto svojih proizvoda najvećim svjetskim proizvođačima automobila poput BMW, Audi, VW i bave se strojnom obradom metala i proizvodnjom dijelova za strojeve za zavarivanje, automata i robota koji se koriste u autoindustriji te konstruiraju i izrađuju alate, naprave i specijalne strojeve za automobilsku industriju, zaposlili su 15-tak mladih, tek školovanih kvalificiranih radnika metalske struke.

Oni već pet godina brinu o stručnim kadrovima i primaju na praksu učenike Obrtničke škole iz Županje i Tehničke škole iz Vinkovaca koji tri godine odrađuju praksu u Nexusu i Multinormu, a po završetku, tko želi, dobiva posao. - Imamo ugovore sa stručnim školama da njihovi učenici kod nas prolaze praksu uz naše stručne mentore tako da po završetku njihova školovanja imamo gotove stručne kadrove kakve trebamo i mi ih zapošljavamo kao što smo zaposlili ovu 15-toricu. Za tri godine prakse, od nas dobivaju novčanu naknadu pa ih i to stimulira. Surađujemo i s osnovnom školom u Cerni pa učenike dovodimo u naše pogone da vide čime se mi bavimo i možda posjet nekoga ponuka da upiše srednju školu metalske struke kakve mi trebamo. Ranije smo prekvalificirali radnike i tako dobivali stručnjake kakve trebamo, ali to zahtjeva puno vremena pa smo od toga odustali - kaže vlasnik Nexusa i Multinorma, Alen Magdić dodajući kako trenutno na obučavanju imaju 70 praktikanata i 80-90 posto od 170 zaposlenih, su bivši praktikanti.

Magdić kaže kako im je cilj onima koji su se pokazali najboljima na obuci, ponuditi stalno radno mjesto.

>> Za BMW, Audi i VW odlazi 99 posto proizvodnje Nexusa i Multinorma

Komentara 1

BO
bobma
10:30 27.10.2014.

Ovo je vijest za naslovnicu, a ne titoističke roštiljade rejting-efendije & Co.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije