Skupina G

Njemačka umalo izgubila sve protiv Gane, čudesni Klose donio joj bod

Njemačka - Gana
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/13
21.06.2014.
u 23:30

kloseu nedostaje samo jedan pogodak da postane najbolji strijelac SP-a svih vremena. Zasad tu titulu dijeli s Ronaldom.

Njemačka i Gana podijelile su bodove (2:2) u čudesnoj utakmici skupine G pred 67 tisuća gledatelja na stadionu Castelao u Fortalezi. Iako je prvo poluvrijeme sugeriralo pravu uspavanku bez 'mirisa i okusa' jer Njemačka nije bila na razini kao u susretu kad je razmontirala Portugal (4:0), a Ganci su se pak organiziralo branili i tek povremeno prijetili, u nastavku se igra rasplamsala te su postignuta sva četiri pogotka.

Bilo je to zaista 'ludih' 45 minuta, a kulminacija se dogodila između 51. i 71. minute. Götze je sjajno naletio na ubačaj u 51. minuti i spretno pogodio loptu glavom koja se potom od njegove noge odbija u gol. Gana je munjevito uzvratila i već 12 minuta potom rezultat je bio 2:1 za Afrikance. Prvo je Andre Ayew u 54. minuti zabio na identičan način kao Götze da bi Gyan u 63. minuti neobranjivo zatresao mrežu i upisao se među strijelce na trećem Svjetskom prvenstvu na kojem je nastupio.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Ipak za povijesni učinak večeri pobrinuo se Miroslav Klose koji je u 71. minuti pospremio loptu u gol nakon što je stigla do njega prilikom izvedenog udarca iz kuta. Donio je Njemačkoj izjednačenje te se sa 15 pogodaka na SP-ima poravnao s Ronaldom. Još mu nedostaje samo jedan pogodak da postane najbolji strijelac SP-a svih vremena.

I nakon spomenute 71. minute nastavljen je 'run & gun' nogomet. Vezni redovi obiju reprezentacija su nestali, a sjajne prilike su se redale kao na tekućoj traci. I pravo je čudo da nije pao još poneki pogodak.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Njemačka tako ipak nije uspjela ponoviti slavlje sa prošlog SP-a u Južnoj Africi kada su u skupini pobijedili 1:0 pogotkom Mesuta Özila.

Inače, ovaj susret bio je i okršaj dvojice braće - Jeromea Boatenga koji je nastupio za Njemačku i ganske uzdanice Kevina Princea.

Njemačka je s utakmicom više vodeća u skupini G sa 4 boda, SAD (-1) ima 3 boda, Gana jedan dok je Portugal (-1) bez bodova.

>>Katastrofa Portugala: Njemačka slavila s 4:0, Müller zabio tri gola!

Ključne riječi

Komentara 29

L0
luena 01
22:57 21.06.2014.

Njemci su lako prosli sa Portugalom ,igrac manje i jedanaesterac ,Ghana im je pokazala da nije maciji kasalj...

MA
marsovac
23:37 21.06.2014.

opet ovi suplji komentari.............mrzi sve Njemacko, hi, hi, hi.

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
22:10 21.06.2014.

Kao što rekoh kad ti Goetze zabije poliglavom onda je to zaista peh!Niejmci kao Nijemci stalno se provlače do polufiala i onda im tamo netko skrati krila!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije