bakina kuhinja

'Krpice sa zeljem'

krpice s zeljem
Večernji list
25.02.2010.
u 16:40

Ako niste čuli za krpice sa zeljem, sada je pravi trenutak! Isprobajte izvrsni recept vjerne pretplatnice Večernjeg lista Marije Obad iz Zagreba!

Namirnice i način pripreme jela:

Tijesto:

2 jaja

3 dcl mlijeka

1 mala žličica soli

½ male žličice masti

1 ½ litre brašna

Sve osim brašna valja izmiješati u zdjeli, a zatim dodati brašno. Gotovo tijesto staviti na dasku, razrezati na dva dijela, svaki dio promijesiti i zatim svaki zasebno izvaljati debelo kao hrbat od noža, posušiti i izrezati na krpice (2x2 cm).

Zatim je potrebno:

½ glavice slatkog zelja

2 žlice masti

½ kocke šećera

¼ male žličice tucanog papra

1 mala žličica soli

Zelje se sitno isiječe i nasoli. Na vruća mast se metne šećer i prži dok ne bude smeđ, onda se dodaje dobro istisnuto zelje i prži dok ne postane mekano. Da zelje ne pregori, dolije se 1 do 2 žlice vode. Kada zelje postane mekano dodaje mu se ocijeđene krpice i dobro promiješaju.

Ovo je recept koji sam jako dobro zapamtila jer kao dijete nevoljko sam jela ovo sirotinjsko jelo, a kasnije je bio na meniju svaki tjedan. Sada imam 91 godinu i malo kuham, a čini mi se da mnogi ni ne znaju za krpice sa zeljem.

Dobar tek želi vam dugogodišnja pretplatnica Marija Obad iz Zagreba!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije