Namirnice i način pripreme jela:
Tijesto:
2 jaja
3 dcl mlijeka
1 mala žličica soli
½ male žličice masti
1 ½ litre brašna
Sve osim brašna valja izmiješati u zdjeli, a zatim dodati brašno. Gotovo tijesto staviti na dasku, razrezati na dva dijela, svaki dio promijesiti i zatim svaki zasebno izvaljati debelo kao hrbat od noža, posušiti i izrezati na krpice (2x2 cm).
Zatim je potrebno:
½ glavice slatkog zelja
2 žlice masti
½ kocke šećera
¼ male žličice tucanog papra
1 mala žličica soli
Zelje se sitno isiječe i nasoli. Na vruća mast se metne šećer i prži dok ne bude smeđ, onda se dodaje dobro istisnuto zelje i prži dok ne postane mekano. Da zelje ne pregori, dolije se 1 do 2 žlice vode. Kada zelje postane mekano dodaje mu se ocijeđene krpice i dobro promiješaju.
Ovo je recept koji sam jako dobro zapamtila jer kao dijete nevoljko sam jela ovo sirotinjsko jelo, a kasnije je bio na meniju svaki tjedan. Sada imam 91 godinu i malo kuham, a čini mi se da mnogi ni ne znaju za krpice sa zeljem.
Dobar tek želi vam dugogodišnja pretplatnica Marija Obad iz Zagreba!