Recept: ''Sve od pilećih leđa''

pileća leđa
Večernji list
25.02.2010.
u 15:27

Ukusno jelo pretplatnice Sanje Štimac iz Ogulina!

Namirnice za pripremu jela:

pileća leđa

povrće za juhu (2 mrkve, malo celera, 1 korjen peršina)

bešamel umak

kore za savijaču

avokado

češnjak

limun

Način pripreme jela:

Potrebno je 0,60x0,60 cm kore za savijaču, koju izrežemo na trokute (otprilike 10 komada).  Od pilećeg hrbata odvojiti file. Od kosti i povrća skuhati juhu. U juhu ukuhati rezance.  Pileći file isjeći na vrlo male komadiće i ispržiti ih.

Skuhati bešamel od:

2,5 dl mlijeka

20 dag maslaca

65 dag brašna

soli

Izrezati na sitne komadiće povrće iz juhe. Sjediniti piletinu, bešamel i povrće i time puniti trokute, te ih poklopiti drugom polovicom trokuta. Trokute panirati u brašnu, jajima i krušnim mrvicama. Ispeći u vrućem ulju.

Umak:

Avokado oguliti, zdrobiti sa vilicom, posoliti i popariti, pokapati limunom i dodati češnjak, jednu žlicu kiselog mlijeka. Poslužiti bistru juhu, pa glavno jelo sa izdašnim i vrlo ukusnim umakom.

Dobar tek želi vam pretplatnica Sanja Štimac iz Ogulina!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije