DERBI sa zadrom

Aco je iz 11. reda u posljednji trenutak probudio Cibose

Cibona - Zadar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
14.04.2015.
u 23:57

Cibona preokrenula protiv Zadra u posljednji trenutak (78:67) u 5. kolu Lige za prvaka.

Zadarski mornari punili su olovom Cibonin brod bez kompromisa, već je skoro dotaknuo dno, a jedan je gledatelj visoko s tribine Draženova doma neumorno vukao uže ne bi li ga izvukao na površinu.

Žižić ‘stao’ u zraku

Gledatelj poznatog lica, ali i s predsjedničkom funkcijom, Aco Petrović je iz 11. reda plavog sektora mahao rukama, vikao i skakao. Ništa čudno, gubili su njegovi Cibosi protiv Zadra, samo u prvom poluvremenu primili su 49 koševa, griješili, a gosti predvođeni Josipom Sobinom (9 koševa) i Ivom Ivanovim (14) nisu praštali, održavali su ih na distanci i do pred sam kraj bili uvjereni kako im se smiješi već treća pobjeda ove sezone protiv vječnog rivala.

Aco je neumorno vikao, što je, očito, razbudilo društvo u bijelim dresovima. Tri minute prije kraja stigli su Zadar (67:67), a tada je mladi Ante Toni Žižić zastao u zraku visoko iznad svih i položio za prvo vodstvo na susretu. Vlado Ilievski koji se dotad napromašivao za tri poena, je u sljedećem napadu napokon pogodio ‘suzu’, a požrtvovni Ivan Siriščević ubacio je svoj jedini koš za konačnih 78:67. I bio je to kraj. Pobjeda. Izvukli su brod u zadnji čas...

– Znam iz igračkih dana kako je teško izvući utakmicu, pogotovo nakon što su se igrači potrošili u pobjedi protiv Cedevite. Igrali su dugo s puno grešaka i žurbe, a onda napokon zaigrali kako treba – kazao je Cibonin trener Slaven Rimac.

Ante Nazor drugačije je vidio susret. A gledao ga je iz više perspektive, jer je više vremena proveo s nogama u zraku nego na parketu, jer je neprekidno skakao vodeći Zadar.

– Nismo imali petlje u odlučujućim trenucima, nismo sastavili glavu rep... Dali smo Ciboni pregršt poklona, radili su glupaste prekršaje, nudili im slobodnjake, dopustili da se razigraju!

Kasnije se probudili

Cibos Filip Krušlin je objasnio ‘kasno buđenje’:

– Kad vam zabiju skoro 50 koševa u poluvremenu - nije dobro. Srećom, zaustavili smo ih, u nastavku su nam zabili svega 18 koševa. Krenuli smo agresivnije, onako kako je trebalo od početka. I predsjednik je dao obol ‘s obale’, no njega su slaveljenici zaboravili spomenuti... Da nije izgubio glas, vjerojatno bi još spavali.

>>Karijera Zorana Savića: Dogovorio se s Cibonom, ali je Maljković bio brži

Komentara 3

AN
antica
07:13 15.04.2015.

Koji novinar! Jagodić-Kuridža ubaci više od trećine koševa Cibone (27) i ovo ga piskaralo uopće ne spomene u članku

Avatar links
links
09:28 15.04.2015.

čudi me da je aca skakao, inače je uvijek pristojan, smiren...:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije