Pobijedili 27 utakmica u nizu

Ajax s 27 gajbi piva počastio igrače škotskog petoligaša koji je srušio njihov rekord

East Kilbride
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.11.2016.
u 23:54

Iz Ajaxa su škotskim amaterima poslali - 27 gajbi piva i dvije boce pjenušca. Nakon utakmice protiv BSC Glasgowa na travnjak je ušao kombi s Ajaxovim obilježjima s 'bogatim' tovarom i slavlje je moglo početi

Škotski petoligaš East Kilbride izborio je 27. pobjedu u nizu. Momčad iz gradića s 80.000 stanovnika pobijedio je BSC Glasgow sa 3:1 i srušio Ajaxov rekord iz sezone 1971./72.

Njihov rekord neće biti upisan u Guinnessovu knjigu, jer se natječu u petoj ligi, ali zato su dobili pravu nagradu od nizozemskog prvoligaša.

Naime, East Kilbride se prošlog tjedna nakon 26. pobjede u nizu pohvalio na Twitteru da je dostigao Ajaxov rekord, a kopljanici su im čestitali.

No u Ajaxu nije sve ostalo samo na čestitki već su škotskim amaterima poslali - 27 gajbi piva i dvije boce pjenušca. Nakon utakmice protiv BSC Glasgowa na travnjak je ušao kombi s Ajaxovim obilježjima s 'bogatim' tovarom i slavlje je moglo početi.

Na uspjehu im je video porukom čestitao Edwin van der Sar, legendarni vratar i aktualni direktor marketinga Ajaxa.

- Ovo je najveći uspjeh u povijesti kluba. Nadmašiti rekord Cruyffovog Ajaxa?! Nestvarno - istaknuo je Martin Lauchlan, bivši škotski nogometaš koji od ove godine vodi East Kilbride.

>>Svijet se raspisao o Srbiji: Postavili rekord za Guinnessovu knjigu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije