Nizozemska

Ajaxu je nedorasli Dinamo došao u pravom trenutku

Dinamo Ajax (1)
PIXSELL
19.10.2011.
u 10:33

Ajax je u Maksimiru srušio nekoliko neslavnih rekorda, ističe Voetbal International nakon pobjede kopljanika nad Dinamom (2:0). Naime, Ajax je u Maksimiru zabio prve europske golove nakon deset mjeseci

To je bilo najduže sušno razdoblje u Ajaxovoj povijesti. U Maksimiru je došao kraj i nizu od šest utakmica bez pobjede. Voetbal International vjeruje da je momčad Franka de Boera pobjedom protiv Dinama nagovijestila da će navijači u nastavku sezone gledati bolji Ajax.

"Ajax je protiv nedoraslog Dinama konačno stigao do prve pobjede u Ligi prvaka. A put prema trijumfu otvorio je vratar Kenneth Vermeer. Boerrigterova čarolija u drugom poluvremenu dala je dodatnu snagu kopljanicima, a poslije nje Ajax je zadržao kontrolu igre i držao Dinamo dalje od svojih vrata", ističe se u izvještaju nizozemske televizije.

De Telegraaf ističe da se "Ajax približio prezimljavanju u Europi", na koje Dinamo čeka od 1970., a čekat će još godinu dana.

Ajax se vratio u igru. De Boerova momčad napravila je veliki posao u Zagrebu iako napadači nisu u najboljoj formi, naročito ne De Jong koji je u nekoliko navrata proslavio vratara Kelavu.

I amsterdamski Parool podvlači da su trijumfom u Maksimiru kopljanici produžili izglede za duži boravak u Europi: "Lyon je izgubio u Madridu pa je jasno da će se Ajax s Francuzima boriti za drugo mjesto".

Ključne riječi

Komentara 12

SA
santos008
11:57 19.10.2011.

Kruno je izgubio utakmicu onog momenta kad je Vida dobio zuti karton,ali je on bio nesposoban da to zapazi.Naime ,nakon sto je dobio zuti karton,Vida je utekao od \'\'svog\'\' napadaca u strahu da ne zaradi i drugi zuti,sto bi znacilo crveni,tako da je dao do mile volje puno prostoralijevokrilnom napadacu Ajaxa ,jer je utekao od njega da bi pomogao onoj cetvorici -petorici smetenjaka koje je Sulejmani obradjivao ,ostavivsi slobodno lijevo krilo koje je lakocom postiglo 1:0.Drugo ,Dinamo bi barem jedan put tjedno trebao imati trening ,ne moze se bez trenininga nije ovo HNL,ovo je NL. i jos nesto na kraju ,pojedini bi igraci prije utakmice morali na alko-test,jer kako je pao Samir kod aut-linije onako pada samo pjan covjek a nikad sportista.

DR
drug
12:08 19.10.2011.

90 min+ 90 min+ 90 min..... Nije Dinamo zabio gol u ligi prvaka.... Ko je kriv za prvu za drugu za treću.... Pravi razlozi možda leže u kvaliteti našeg prvenstva ali zasigurno je jedan i veliki broj igrača gdje se igraju bunkeri pred golovima i utakmice se završavaju sa malim brojem golova.... Rješenje bi bilo kada bi se sa 11 smanjio broj na 10 igrača i tu bi se igrao pravi nogomet i pravi igrači i tehničari bi dolazili do izražaja... Ovako ostaje nam da gledamo tekme gdje trilionske zvijezde i dan danas igraju 0-0 ..... Za našu ligu to bi bio spas !!!!!!

MA
maraton
11:52 19.10.2011.

Prija utakmice ovakvih naslova nije bilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije