Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirza Džomba

''Ako se Arena sad ne napuni, onda nikad neće''

Mirza DŽomba
Goran Stanzl/Pixsell
24.02.2010.
u 08:40

Kad već nije mogao sa zagrebašima, Mirza Džomba osvojio je Ligu prvaka sa Ciudad Realom, momčadi koja će u nedjelju gostovati u zagrebačkoj Areni.

Jesu li Španjolci bili jači tada s Džombom ili sada bez njega?

– Nema razlike. Ciudad je jak u posljednjih pet, šest godina, kada je stalno u finalu Lige prvaka. Oni mijenjaju igrače, ali sustav igre ne. Uostalom, nepotrebno je razgovarati o njihovoj snazi. To je trenutačno najjača europska momčad po imenima i zato se nadam da će u Areni biti 15.000 gledatelja. Ako se zbog Ciudada Arena ne napuni, onda zaista ne znam kad će – rekao je Džomba.

Čuje li se sa svojim nekadašnjim suigračima?

– Čujem. Najviše sa Šterbikom i Metličićem – rekao je Džomba.

Metličić nije igrao u Kopenhagenu?

– Ne, nije ozlijeđen, ako ste to pomislili. Malo se odmarao – istaknuo je Džomba.

Jeste li čuli da će Šterbik sljedeće sezone braniti u Barceloni, za veliku svotu eura?

– Čuo sam i ja za to, ali s njime nisam o tome razgovarao – reklo je Zagrebovo desno krilo.

Kako se suprotstaviti takvoj megamomčadi?

– Morat ćemo svi dati sto posto svojih mogućnosti. Da ih pobijedimo, morat ćemo odigrati svoju najbolju utakmicu ove sezone, utakmicu kakvu dosad još nismo odigrali. Nadam se, već se malo ponavljam, da ćemo imati veliku podršku s tribina.

Jučer je Ciudad pobjedom nad Barcelonom osigurao naslov prvaka Španjolske?

– Znao sam da će Barcelona teško moći iznenaditi. Čak i da su pobijedili, opet bi Ciudad osvojio naslov jer bi i dalje imao bod prednosti koji ne bi imao više gdje prokockati. Ma, prejaki su na svom parketu.

Ciudad je uoči zagrebačkog gostovanja već osigurao prvo mjesto u skupini. Hoće li doći ipak malo opušteniji nego inače?

– Duboko se nadam, nadam se da će neke igrače trener Dušebajev odmarati ili da će neki manje igrati. No, to opet ništa ne znači. Mi moramo biti ti koji će odigrati koncentrirano svih 60 minuta. Ciudad nije momčad koja će nekomu nešto pokloniti. Oni podjednako dobro igraju i kod kuće i u gostima – zaključio je Džomba.

Koga se treba najviše pribojavati u Ciudadu?

– Teško je reći kada imaju 15 podjednako dobrih igrača. Osobno, meni je Luc Abalo najopasniji. Kada krene mahati onom svojom lijevom rukom, nikad ne znaš gdje će ta lopta završiti – rekao je Džomba.

Zanimljivo je da su šestorica igrača iz današnje postave osvojila sve tri dosadašnja naslova pobjednika Lige prvaka – Kallman, Dinart, Entrerrios, Metličić, Hombrados i Šterbik. (

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije