SEDMI PUT

Alaba nogometaš godine u Austriji

david alaba
DPA/PIXSELL
22.12.2020.
u 13:02

Reprezentativac Austrije je od svih trenera austrijske Bundeslige dobio 33 boda, 16 više od Marcela Sabitzera (RB Leipzig) i Dominica Soboszlaija (Salzburg) koji je treći s 13 bodova.

Igrač FC Bayerna iz Muenhena David Alaba izabran je za nogometaša godine u Austriji u izboru agencije APA.

Reprezentativac Austrije je od svih trenera austrijske Bundeslige dobio 33 boda, 16 više od Marcela Sabitzera (RB Leipzig) i Dominica Soboszlaija (Salzburg) koji je treći s 13 bodova.

Alabi je ovo već sedmi put da je izabran za najboljega u Austriji, ali je zadnji puta to bio 2016. godine. Šest od 12 trenera austrijskih prvoligaša glasovalo je za Alabu kao najboljeg igrača, jedan ga je uvrstio na drugo mjesto, a preostalih pet ga uopće nisu stavili među tri najbolja. 

Inače, ovaj izbor dopušta i da se laureatom proglasi inozemni igrač koji nastupa za austrijske klubova, pa je lani to bio Norvežanin Erling Haaland. 

2011: David Alaba (1899 Hoffenheim, Bayern München)
2012: David Alaba (Bayern München)
2013: David Alaba (Bayern München)
2014: David Alaba (Bayern München)
2015: David Alaba (Bayern München)
2016: David Alaba (Bayern München)
2017: Marcel Sabitzer (RB Leipzig)
2018: Marko Arnautovic (West Ham United)
2019: Erling Haaland (NOR/Red Bull Salzburg)
2020: David Alaba (Bayern München)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije