POSTAO LEGENDA

Amerikanci su oduševljeni ovim Hrvatom, tvrde da su ga poslali bogovi i pišu mu hvalospjeve!

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije U-21
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
19.10.2024.
u 11:55

"RSL je gubio i trebao je heroja, spasitelja. Navijači su gledali u nebo tražeći čudo, preklinjući sile za božansku intervenciju, a bogovi su odgovorili u liku Kreilacha", objavili su iz Salt Lakea

35-godišnji Damir Kreilach od 2018. igra u MLS-u. Tada je u Real Salt Lake došao iz, u to vrijeme ne pretjerano poznatog Union Berlina. Stekao je ulogu legende kluba iz kojeg je prije godinu dana otišao u Vancouver Vhitecapse s kojima će po prvi put zaigrati protiv bivšeg kluba na njihovom terenu. U Salt Lakeu su pripremili tekst posvećen bivšem igraču Rijeke:

"Kad smo potpisali s njim 2018., jedna od prvih stvari koje smo primijetili bila je čista ljubav, poštovanje i izljev emocija navijača iz Union Berlina nakon što je prelazak potvrđen, što je bilo drugačije od svega što smo ikada vidjeli za igrača koji dolazi k nama. Svojim općenitim ponašanjem, kao i poštovanjem i ophođenjem prema drugima, hrvatski veznjak brzo je osvojio srca suigrača, navijača i osoblja, nešto što će trajati tijekom cijele njegove klupske karijere", započeli su.

"RSL je gubio i trebao je heroja, spasitelja. Navijači su gledali u nebo tražeći čudo, preklinjući sile za božansku intervenciju, a bogovi su odgovorili u liku Kreilacha. Iz pepela očaja, budući kapetan ponovno je izronio kao najveći timski svjetionik nade i svjetla u mraku", pišu Amerikanci i nastavljaju:

"Kada je zabio, bio je to doista neobičan napor i čaroban, nadrealni trenutak za veznjaka. Onaj koji nesumnjivo zaslužuje najveća odličja i najveća uzvišenja. RSL je na kraju izašao kao pobjednik, s Kreilachom koji je vladao kao vječno blistavi bijeli vitez, najavljujući se na najvećim pozornicama na najveličanstveniji, nadahnjujući način."

Kreilach je u svakom od klubova proveo po pet godina. U Rijeci je započeo profesionalnu karijeru koja mu je trajala od 2008. do 2013., a zatim je nanizao navedene Union Berlin, Real Salt Lake i Vancouver Whitecaps.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije U-21
1/24
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije