Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM Fenomenalna druga vožnja Ane Jelušić za najbolji plasman sezone

Ana Jelušić sjajna u Semmeringu, pad Nike Fleiss

31.12.2008.
u 10:03

Ana Jelušić je sjajnom drugom vožnjom u zaborav bacila nešto slabije izdanje u prvom "laufu" i zaostatak od 2.15 sekundi za vodećom Mariom Riesch, te je osvojila sjajnu 6. poziciju u slalomu voženom u austrijskom Semmeringu.

Iako je napravila nekoliko pogrešaka u prvoj vožnji, Ana je ipak ostvarila 14. vrijeme, dok je druga naša predstavnica Nika Fleiss zauzela visoku osmu poziciju.

Međutim, Ana je briljirala u drugoj vožnji, postavila najbrže vrijeme i dugo vremena držala prvu poziciju koju joj nisu uspjele oduzeti niti Paerson niti Hosp. Na redu je bila Nika Fleiss, ali nažalost, izletjela je na petim vratima i zabila se u zaštitnu mrežu. Nika je silovito krenula, nošena sjajnim vremenom prve vožnje, ali silna želja koštala ju je na kraju slalomskog plasmana.

Lindsey Vonn i Sarka Zahrobska uspjele su zadržati svoje prednosti iz prve vožnje i probiti se ispred Ane, koju su kasnije pretekle i Kathrin Zettel, Tanja Poutiainen i konačna pobjednica Maria Riesch. Riesch je slavila sa 21 stotinkom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Finkinju Tanju Poutiainen, dok je trećeplasirana Amerikanka Lindsay Vonn zaostala 72 stotinke.

Jelušić je tako ponovno među 10 najboljih nakon dvije godine i Lienza kada je bila peta, a ovo joj je 13. Top 10 plasman u slalomu.

Prava je šteta što Ana nije bila malo više koncentrirana u prvoj vožnji jer ovdje joj se smiješilo slalomsko postolje, ali i ovo šesto mjesto, što joj je ujedno i najbolji plasman sezone, odlična je najava predstojeće sljemenske utrke koja je na rasporedu 4. siječnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije