Günter Eisinger

'Ariane može pobijediti Blanku samo pri dnevnoj svjetlosti'

Blanka Vlašić
AFP
06.03.2010.
u 12:38

Günter Eisinger, trener najbolje njemačke skakačice u vis Ariane Friedrich, najavio je da će se njegova štićenica na dvoranskom SP-u sljedećeg vikenda u Dohi boriti za medalju.

- Samo plasman u finale ne bi nas zadovoljio. Ariane želi medalju – rekao je srednješkolski profesor iz Friedberga otklonivši pritom mogućnost da njemačka atletičarka ugrozi svoju najveću suparnicu, Hrvaticu Blanku Vlašić:

- Zlato bi značilo da mora pobijediti Blanku Vlašić, braniteljicu naslova. No, to bi u ovom trenutku bilo moguće samo da se skače na otvorenom.

Ove je sezone Friedrich nastupila i pobijedila na četiri dvoranska mitinga, polako podižući vrijednosti pobjedničkih skokova sa 195 (Hustopeče) na 202 centimetra (Karlsruhe, Nacionalno prvenstvo). Patila se pritom s ozljedom leđa.

Friedrich u Katar putuje u utorak:

- Bedasto mi je to. Iz zimske klime putujemo na sunce i ljetne uvjete od 30 stupnjeva Celzijevih. Onda odlazimo na natjecanje u klimatiziranu dvoranu – čudi se trener.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije