Arijan Ademi:

U Makedoniji nisam ja zvijezda, nego Zdravko Mamić

05.10.2014., Zagreb - Stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 11. kolo, GNK Dinamo - HNK Lokomotiva. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
23.10.2014.
u 15:30

- Otkako sam u Dinamo, današnja momčad je najbolja. Ona Vahina je bila dobra, ali ova je lepršavija - rekao je Ademi.

Hrvatska je ostala bez svog Gattusa, nećkanje Nike Kovača odvelo je Arijana Ademija u reprezentaciju Makedonije. Njegovo je želja, a to nam je rekao u nekoliko intervjua, bila Hrvatska, ali kako pozivi nisu stizali pa kad je još vidio da Kovač ne želi defenzivne vezne, obećao se Makedoniji, za koju je i debitirao.

Badelj je najbolji

Jesu li vas dočekali kao zvijezdu?

- Me ne, ali su me sjajno primili - skromno kaže Arijan.

Koliko ste intervjua dali za reprezentativnih akcija?

- Uff, puno.

Što je Makedonce najviše zanimalo?

- Iskreno, kako je Zdravko Mamić, što radi, kako radi, što misli, kakav je... Eto, on je tamo zvijezda, svi žele znati sve o njemu, ne mogu ja sa šefom u istu rečenicu.

Ademi je došao u Dinamo sezonu nakon što su plavi u kvalifikacijama za Ligu prvaka ispali od Salzburga, današnjeg suparnika.

- Gledao sam onu prvu utakmicu, Dinamo je bio dobar, Mandžo je lijepo zabio. To se igralo na umjetnoj travi zar ne?

Jest, ali to je prošlo vrijeme. Kad je već o prošlosti riječ, koja je najbolja momčad Dinama otkada ste ovdje?

- Teško je to procijeniti, ali mislim da je ova današnja najbolja. Ne govorim iz nekakve kurtoazije. Ona kod Vahida Halilhodžića bila je stvarno dobra, s dosta iskustva, ali nismo bili ovako lepršavi, igrali smo više na rezultat. Mislim da je današnja momčad ipak najbolja.

A najbolji igrač s kojim ste igrali?

- Milan Badelj!

Koju biste utakmicu Dinama izbrisali iz povijesti?

- Aalborg u Zagrebu, bez imalo dvojbi. Ma i ovu u Glasgowu s Celticom, ali ta je ipak u skupini pa imamo popravni. To je najgora utakmica, po rezultatu. Igrali smo odlično, "ubili" smo ljude, a izgubili.

A što će biti danas?

- Ne znam, mislim da možemo napraviti puno toga, pokušat ćemo pobijediti. Iako, dvije su utakmice s njima ključne, možda i i dva boda iz dvije utakmice mogu biti dobra. Ali, nismo otputovali po bod.

Je li Salzburg jači od Celtica?

- Jači je i to dosta, i nije mi jasno kako je njihov susret završio 2:2.

Imat ćete puno posla, oni su ofenzivno vrlo jaki.

- Znam da jesu, ali dobro, naviknuo sam. Analiziramo ih, radimo neke stvari na treningu, pokušavamo umanjiti njihove dobre stvari, iskoristiti slabosti. Može se u takvoj pripremi dosta napraviti, složiti i momčad za suparnika, i taktiku. Vjerujem u nas, nade polažem u to proljeće s Dinamom, mislim da imamo dobru šansu. Samo želim da odigramo kako znamo, a da nas malo poprati i sreća.

Uz sreću treba i realizacija

I bolju realizaciju koja je "zaštekala" i protiv Aalborga i protiv Celtica.

- Ah da. Ma to je tako čudno, protiv Astre zabijemo na brzinu tri gola bez prave šanse, a onda Dancima i Škotima ne uđe ono što bi moralo ući. Ne znaš je li te Bog kaznio zbog svih tih golova Astri ili te tada za nešto nagradio. Da se to barem ravnopravno rasporedilo, sad bi sve bilo još bolje nego jest.

Ipak, protiv Celtica niste dobro ušli u utakmicu, 15, 20 minuta izgledao je Dinamo kao da se preplašio.

- Ma nismo se preplašili, a nešto se pita i suparnika. I oni su znali da im je prvih 20 minuta sve, da tu moraju riješiti utakmicu, da će u suprotnom imati s nama problema jer nisu nekakva kvaliteta.

Jeste li spremni za takav ulazak Salzburga?

- Jesmo, ali mi smo i u Glasgowu bili spremni. Ali, primili smo taj gol koji nije bio nekakva šansa, kojeg se pet puta moglo spriječiti. Iako je istina da mi nismo bili tako dobri kao zadnjih 20 minuta prvog dijela i drugo poluvrijeme. Daj Bože da danas krenemo od prve sekunde kako možemo. Moramo biti oprezni, ofenzivno su puno bolji od Celtica, pustimo to što im obrana nije možda tako dobra.

Slovenac Kampl navodno trči više od Brozovića.

- Ne bih se kladio, Broz je 'zvijer, teško da trči više od njega.

>> O Hrvatskoj više ne želim pričati, neka govori Kovač

Komentara 2

AN
Andreeejjj
17:20 23.10.2014.

Slovenca Kampla odličnog dirigenta igre Salzburga i španjolca Soriana treba držati-onemogučiti i pola posla je obavljenoga, ajmoooo DINAMO!!!!!!!!!!!!!!!

MI
mikic82
19:24 23.10.2014.

On je tamo kriminalac isto kao i tu samo taj tvoj polusvijet takve uzdize u nebo. malo ti nogice vire z riti i nadam se kao navijac dinama da ce te izgubiti danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije