PORTO DEKLASIRAN

Arsenal bez Eduarda ''petardom'' u četvrtfinale

Nicklas Bendtner
AFP
09.03.2010.
u 23:04

Izostanak kapetana i najboljeg igrača Cesca Fabregasa nije se u utorak osjetio na Arsenalovoj igri. "Topnici" su deklasirali Porto s 5:0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka.

Portugalski prvak je na Emirates stigao s prednošću 2:1 iz prve utakmice osmine finala, ali London mu je još jednom bio nesretan. Portu je to, naime, već sedmi poraz u engleskoj prijestolnici u isto toliko pokušaja. Štoviše, 5:0 mu je i najuvjerljiviji poraz otkad nastupa u Ligi prvaka.

Arsenal je, pak, malo popravio vrlo negativnu statistiku koja je do utorka govorila da je londonski klub samo jednom u devet pokušaja uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice u nokaut-fazi europskih kupova.

A uvjerljivu pobjedu momčad Arsenea Wengera može zahvaliti ponajprije sjajnom dvojcu Andrej Aršavin - Nicklas Bendtner. Prvi je imao svoje prste u tri gola, a drugi ih je isto toliko postigao.

Londončani su poveli u desetoj minuti. Samir Nasri je poslao dugačku loptu u šesnaesterac prema Aršavinu. Obrana Porta ju je uspjela izbiti ispred Rusa, ali točno na nogu Bendtneru koji nije imao težak posao budući da je Portov vratar Helton izašao s gola. Drugi je pogodak Arsenala u 25. minuti izrežirao sjajni Aršavin koji je na lijevoj strani slomio nekoliko suparničkih igrača, a potom odlično zavrnuo loptu pred gol gdje se ponovno našao Bendtner.

I treći je zgoditak bio remek-djelo, a potpisao ga je u 63. minuti Francuz Samir Nasri koji je na desnoj strani pravim slalomom izbacio trojicu čuvara, a potom potpuno iskosa od stative poslao loptu iza leđa Heltona. Samo tri minute kasnije Aršavin je povukao kontranapad, u završnici gurnuo loptu Emmanuelu Eboueu kojem nije bilo teško smjestiti i četvrtu loptu u mrežu grogiranih gostiju. Priču je u prvoj minuti sudačke nadoknade pogotkom iz kaznenog udarca zaključio Bendtner. Tome je prethodio prekršaj Fucilea na Eboueu.

Spomenimo i da hrvatski reprezentativni napadač Eduardo nije u večerašnjoj utakmici dobio priliku za nastup.

Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:

Arsenal – Porto 5:0, (Bendtner 10, 25, 90+1 - 11m, Nasri 63, Eboue 66), prva utakmica 1-2

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:23 10.03.2010.

Wenger jer car.

ML
mladen3x
12:32 10.03.2010.

Bravo Arsenal.To je bila kontrolirana igra i predivno za gledati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije