POSRNULI BLUESI

Arsenal iznenadio favorizirani Chelsea, City se vratio na vrh

Foto: Reuters
1/2
20.04.2022.
u 23:05

Peti Arsenal sada ima 57 bodova, kao i četvrti Tottenham, a oba kluba su odigrala po 32 susreta, dok je treći Chelsea s pet bodova više i utakmicom manje.

Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na vrh ljestvice engleske Premier lige nakon što je tu poziciju na 24 sata "okupirao" Liverpool 3:0 (0:0) domaćom pobjedom protiv Brighton and Hove Albiona u zaostaloj utakmici igranoj u srijedu.

City je otpor gostiju slomio u drugom poluvremenu, prvo je Mahrez (53) uz dosta sreće uspio zatresti mrežu, zatim je udarac Fodena (65) na putu ka mreži pogodio u blok jednog od gostujućih igrača za 2:0, da bi konačni rezultat postavio Bernardo Silva (82).

Vodeći City sada ima 77 bodova, jedan više od drugog Liverpoola, koji je u utorak s 4:0 nadigrao Manchester United, a oba sastava do kraja prvenstva imaju za odigrati po šest utakmica.

Foto: Reuters

Brighton je ostao 10. sa 40 bodova.

Arsenal se bodovno poravnao sa svojim velikim rivalom Tottenham Hotspurom na četvrtoj pozciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, 4:2 (2:2) gostujućom pobjedom protiv trećeg Chelseaja. U prvom poluvremenu je Arsenal dva puta dolazio u vodstvo preko Nketiaha (13) i Smith Rowea (27), a Chelsea se vraćao golovima Wernera (17) i Azpilicuete (32). No, u nastavku je Nketiah (57) svojim drugim golom treći put osigurao prednost Arsenalu na što Chelsea više nije imao dogovor da bi Saka (90+2-11m) u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca kojega je sam izborio postavio konačni rezultat.

Mateo Kovačić zbog ozljede gležnja nije konkurirao za nastup u sastavu Chelseaja.

Peti Arsenal sada ima 57 bodova, kao i četvrti Tottenham, a oba kluba su odigrala po 32 susreta, dok je treći Chelsea s pet bodova više i utakmicom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije