ATP BRISBANE

Roger Federer pobijedio 'baby Federera' na turniru u Australiji

Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
08.01.2016.
u 12:23

Završilo je 6:4, 6:7 (4), 6:3 za Švicarca nakon dva sata i osam minuta igre

Roger Federer nije dozvolio nikakvo iznenađenje u četvrtfinalu ATP turnira u Brisbaneu i pobijedio je Bugara Grigora Dimitrova 6:4, 6:7 (4), 6:3 za dva sata i osam minute igre te opravdao titulu favorita za obranu naslova.

Bio je ovo posebno zanimljiv meč jer Bugaru je nadimak "baby Federer" i vuče se već nekoliko godina iako obojici smeta.

- Simpatično je bilo na početku, sad više nije pa vas molim da prestanete s tim - rekao je Federer još 2013. godine novinarima, ali nisu ga poslušali.

Uistinu, Dimitrov ima 24 godine i sve je bliže 25. pa su takve usporedbe sad već itekako deplasirane. Posebno jer je bugarski tenisač sad zabilježio i četvrti poraz u isti toliko mečeva sa Švicarcem te mu je po prvi put tek sad uspio "otrgnuti" set.

U polufinalu Federera čeka Austrijanac Dominic Thiem, koji je nešto ranije pobijedio Marina Čilića 2:6, 7:6 (4), 6:4.

>> Marin Čilić razočarao, pobijedio ga Dominic Thiem

Komentara 3

UN
unbekant
13:15 08.01.2016.

Federer-Dimtrov,2 8 minuta,vrlo lose po Federera,jer Bugarin je na ljestvici 150-ti,a Federer 3-4,trebo je to resiti za 1 sat i osam minuta.................

DU
Deleted user
13:23 08.01.2016.

Iznenađenje sutra u polufinalu??? Nivo igre kod Federera danas je opao u odnosu na drugo kolo; vidim sanse kod mladog Austrijanca Dominic Thiema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije