Dinamov napadač nakon mjesec i pol dana vratio se utakmicama

Balaban: U Bergenu nećemo promašivati

25.11.2007.
u 18:30

Mjesec i pol dana iz ambulante, teretane i nižući krugove oko igrališta gledao je kako igra Dinamo, kako je Hrvatska izgubila u Makedoniji i dohvatila Europsko prvenstvo, kako je razbila Englesku na Wembleyu.

Boško Balaban u Čakovcu je nakon te poduže stanke istrčao u utakmicu. I vidjelo se da to još nije pravi Balaban. Dobro se osjećam, lijepo je opet biti na terenu iako nisam još sto posto spreman. Nedostaje malo snage, osjeti se to u ona zadnja dva-tri metra sprinta, ali dići ću se kazao je nakon 69 čakovečkih minuta Balaban.

Nije zabio, imao je jednu šansu. Nisu ni ostali uspjeli, iako je prilika bilo. Kao da su plavi upali u realizatorsku krizu, nije ovo prva utakmica da imaju tih problema. Tako je bilo protiv Basela u utakmici koju su odlično odigali, a ostalo je 0:0, tako je bilo protiv Osijeka, a ponovilo se to u Čakovcu.

Tek je Vugrinec uspio zabiti. Ma da, ispromašivali smo se, a Međimurje nam je zabilo iz kornera. Dobro je što stvaramo prilike. Lopta jednostavno nije htjela u gol, gotovo je nemoguće da nas deset ne može pogoditi na pravo mjesto! Slijedi utakmica u Bergenu, Brann će biti teško pobjediv bude li toliko slaba realizacija.

Idemo tamo pobijediti, to je naš cilj. I siguran sam da u Norveškoj neće biti takvih promašaja, jednostavno te šanse protiv Branna moramo iskoristiti. I zato je bolje da smo se napromašivali u Čakovcu nego da nam se to dogodi protiv Branna.

Može li Dinamo nastaviti ovu sjajnu nogometnu 2007. godinu, nastaviti uspjehe i pridodati ih reprezentativnima? Pokušat ćemo. Znači, želimo i na proljeće ostati u Kupu Uefe, to bi bio krasan završetak ove godine, tako bi naš nogomet uz reprezentaciju ostavio pravi trag u Europi.

Balabana na Otoku još svrstavaju među najveće promašaje u transferima, u Aston Villi nije dobio pravu priliku. Sad je mogao uživati u porazu Engleza od Hrvatske. Doduše, uz TV ekran.

Ljudi moji, ništa novo Hrvatska nije napravila na Wembleyu, Hrvatska odlično igra već dvije godine i zaslužila je takve rezultate. Englezi u ovim kvalifikacijama nisu pokazali da zaslužuju odlazak na Europsko prvenstvo. Za razliku od Hrvatske, koja je igrala vrhunski zaključio je Balaban.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije