Španjolski Superkup

VIDEO Barca izborila finale s Realom, Budimirov potez postao viralan, Modrić može ispisati povijest

Spanish Super Cup - Semi Final - FC Barcelona v Osasuna
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/5
11.01.2024.
u 22:52

Finale je 14. siječnja, Barcelona lovi 15., a Real Madrid 13. Superkup

U finalu 40. izdanja španjolskog nogometnog Superkupa igrat će branitelj naslova Barcelona i Real Madrid. Barcelona je u polufinalnom ogledu igranom na KSU stadionu u Ryadu porazila Osasunu s 2:0, dok je Real Madrid još u srijedu nakon produžetaka pobijedio Atletico Madrid 5:3.

Barca je stigla do vodstva u 59. minuti golom poljskog napadača Roberta Lewandowskog, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Lamine Yamal u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Za Osasunu je cijeli susret igrao hrvatski napadač Ante Budimir koji je imao dvije lijepe prilike. U 38. minuti se sjajno riješio svog čuvara Ronalda Arauja, koji je pao na pod. Ante je zašao ispred Inakija Pene, ali je Barcin vratar odlično reagirao. Budimir je zaprijetio i u 78. minuti, ali je Pena još jednom bio spreman.

 

 

U prvom polufinalu Real Madrid je u srijedu nakon produžetka pobijedio gradskog suparnika Atletico s 5:3. Bila je to sjajna utakmica s osam golova, nizom obrata i prilika na obje strane. Atletico je poveo, no Real je okrenuo rezultat s dva gola. Atletico je potom zabio dva gola za novu prednost, da bi Kraljevski klub izjednačio gurnuvši susret u produžetak. Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno u produžetku s nova dva gola Los Blancosa.

Golove za Real zabili su Antonio Rudiger (20.), Ferland Mendy (30.), Dani Carvajal (85.), Stefan Savić (116.-ag) i Brahim Diaz (120.+2.), dok su za Atletico strijelci bili Mario Hermoso (7.), Antoine Griezmann (37.) i Rudiger (79.-ag).

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real do 67. minute upisavši asistenciju kod prvog gola, dok Ivo Grbić nije nastupio za Atletico. Realovim ulaskom u finale, Modrić je došao u priliku osvojiti već 24. trofej u dresu Kraljevskog kluba. Rekorderi su Marcelo i Karim Benzema, koji su ih osvojili po 25.

No, pred 30. je trofejem ukupno jer zbrajaju se i oni iz Dinama. U nedjelju bi se mogao izjednačiti po broju trofeja sa svojim prijateljem Darijem Srnom koji ima tri s Hajdukom i 27 sa Šahtarom. Modrić će imati šansu dostići i prestići Srnu jer će do kraja sezone biti još u igri za tri trofeja: u španjolskom prvenstvu, Kraljevu kupu i u Ligi prvaka. 

Finale je 14. siječnja, Barca lovi 15., a Real 13. Superkup.

 

 

 

Komentara 3

CR
crocro
08:02 12.01.2024.

U čemu je problem da naši igrači ne mogu dati gol? Posebno kada je to gotovo nepromašivo? Pa ne zato jer oni nisu Mesi, već zato što makar ne razmišljaju kao Mesi kada šalje loptu u gol. Pa kako to radi Mesi? Nikada nećete vidjeti da je Mesi poslao loptu na vratara a niti blizu na dohvat vratara, Mesijeva lopta ide uvijek suprotno od vratara i zato zabija golove. Naravno da ne želim reći da naš igrač nije htio da lopta ide daleko od vratara, ali je stvar u nedovoljnom vježbanju naših igrača ali i nedovoljnoj kvaliteti njihovih poteza. Zato moraju uporno vježbati. Treba im na gol postaviti lutku vratara a dalje od njega prsten kao za košarku - koš, promjera pola metra, pa neka izvole do besvjesti gađati u tu rupu a ne vratara. I tako koš postavljati na razne pozicije i vratara na razne pozicije. Tako bi valjda bolje naučili kako skrenuti loptu da nije u dohvatu vrataru, tako bi valjda uspjeli zabiti gol. Inače su naši igrači najuspješniji u ciljanju vratara kada šalju loptu u okvir gola. Ne mogu se iščuditi kako ih treneri ne kažnjavaju zbog neznanja usmjeravanja lopte izvan dosega vratara. Neka pitaju Mesija kuda on puca po golu i kako.

DU
Deleted user
07:57 12.01.2024.

Sve najbolje o Modriću ali činjenica je da kada je ušao Kroos Real je prodisao. Godine čine svoje i Luka je svoje najbolje dao, on jednostavno nema više snage izdržati duele sa duplo mlađim igračima, igra mu se jako usporila i to je činjenica.

NE
Nemanadimak
07:44 12.01.2024.

Antin problem je što ne zna dati gol, mora vježbati davanje golova. Nije čudo što nije standardan u repki nego samo kad nemamo drugoga. Uskoro će ga se i Osasuna riješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije