barca - atletico 1:0

Messi spasio Barcelonu! Rakitić blistao, a Mandžukić 'nevidljiv'

Messi
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
21.01.2015.
u 23:45

Lionel Messi zabio 22. i rekordni gol Atleticu.

Pogotkom Lea Messija u 85. minuti, Barcelona je na svom Nou Campu, pred 62.225 gledatelja, svladala madridski Atletico 1:0 (0:0) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici španjolskog Kupa Kralja i tako ostvarila opipljivu prednost uoči uzvrata (28. siječnja) na Vicente Calderonu.

Barca je dugo stiskala obruč oko gola gostiju i jedva ga je probila tek u samoj završnici. Pet minuta prije kraja, naime, Messi je izveo slobodni udarac s 20-ak metara, lopta je pogodila "živi zid" i otkotrljala se do Busquetsa, koji ju je, u gužvi, htio uputiti prema vratima. No, branič Madriđana, Juanfran, nespretno je opalio Busquetsa po nozi i sudac Juan Gonzalez opravdano je dosudio 11-erac za Barcu.

Messi je izveo udarac s bijele točke, Slovenac na vratima Atletica, Jan Oblak, obranio je taj udarac, ali odbijenu je loptu Messi s dva metra ugurao u mrežu i tako donio pobjedu svom sastavu.

 

Ivan Rakitić odigrao je 77 minuta u majici Barcelone, tada ga je zamijenio Xavi. Naš je reprezentativac bio među zapaženijim domaćim nogometašima, kreirao je i najbolju zgodu Barce, dodavši u 36. minuti loptu Suarezu, koji je s peterca opalio visoko preko vrata!

Mario Mandžukić bio je na klupi, ušao je na travnjak u 46. minuti, umjesto nevidljivog Fernanda Torresa. No, ni Mandžukićev učinak nije bio ništa bolji od Torresova, Atletico se općenito orijentirao na čuvanje svojih vrata, bez prevelike želje da ugrozi suparnička.

Barcelona je, pak, imala još dvije prilike (Neymar i Messi u 4. i 12. minuti), iako je stalno napadala nije uspjela probiti obrambeni bedem gostiju. Sve do 85. minute...

>>'Kakav je Mandžukić igrač! Volio bih i ja tako igrati'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije