GOTOV POSAO

Barcelona službeno potvrdila dovođenje igrača Kustošije, odštetna klauzula 400 milijuna eura

Barcelona
19.06.2023.
u 13:44

Samo dva dana prije službene potvrde najvećeg transfera u klupskoj povijesti Kustošija je dodatnom doigravanju za ostanak protiv Zrinskog iz Jurjevca ispala u treći rang hrvatskog nogometa

Iako je priča sve do same potvrde djelovala nerealno, posao je i službeno dovršen. Dosadašnji stoper hrvatskog trećeligaša Kustošije, Senegalac Mikayil Faye (18) postao je novi igrač Barcelone.

"Barcelona i NK Kustošija Zagreb dogovorili su transfer senegalskog stopera, koji je potpisao ugovor s klubom na četiri sezone, do 30. lipnja 2027. godine", objavila je Barcelona na svojim službenim web-stranicama potvrdu transfera.

Barcelona nije objavljivala detalje transfera, iako većina španjolskih medija, pa tako i talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrde da je riječ o poslu od pet milijuna eura odštete. 

Međutim, Barcelona je objavila jedan iznimno zanimljiv detalj, a to je odštetna klauzula za Fayea. Ako neki klub bude htio dovesti mladog Senegalca u svoje redove, Barcelona traži 400 milijuna eura.

Faye je u Kustošiju stigao u veljači ove godine iz senegalskog Diambarsa te odigrao 15 utakmica. Kao što nam je prije nekoliko dana rekao Samir Toplak koji ga je kao trener vodio u Kustošiji, Faye nije bio ni na sto posto spremnosti, a već se i tada vidjelo da je moćniji od suparnika na terenu.

- Uvijek govorim da znaš o kakvom je igraču riječ tek onda kad treniraš nekoga. Možeš ti vidjeti dosta toga na televiziji, ali kad ga tu imaš kod sebe, to je sasvim druga priča. Sad odgovorno tvrdim da je Faye najbolji stoper koji je ove sezone igrao u Hrvatskoj. Ni Dinamo nema takvog stopera, vjerujte mi. Znači lijeva noga, brz kao metak, agresivan do bola, skok odličan, ima moć i zna igrati, nikad se nisam sreo s takvim igračem - rekao je Toplak prije nekoliko dana o Fayeu, a pričao je i o tome kakav je mladi stoper kao osoba te kako je došao u Kustošiju:

VEZANI ČLANCI:

- Povučen je i miran, uopće nije nametljiv i došao je tu maksimalno ponizno. On je mogao otići u jedan Marseille, jer su oni prvi imali pravo otkupa, međutim Andy Bara ga je uzeo pod svoje i doveo ga u našu drugu ligu. Nije baš lako senegalskog mladog reprezentativca dovesti u Kustošiju kad te želi jedan Marseille, a Faye je vjerovao svojem agentu i došao tu igrati drugu ligu - rekao je Toplak.

Kustošija pak nije u slavljeničkom raspoloženju. Samo dva dana prije službene potvrde najvećeg transfera u klupskoj povijesti, u dodatnom su doigravanju za ostanak protiv Zrinskog iz Jurjevca ispala u treći rang hrvatskog nogometa. Nakon Kustošijine 2:1 pobjede u prvoj utakmici, Zrinski je s 1:0 pobijedio u uzvratu i ukupno pobijedio zbog gola u gostima. 

VIDEO - LUDNICA HRVATSKIH NAVIJAČA U ROTTERDAMU

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije