BBC: Čudni su Hrvati - kaznili golmana mačkoljupca

Mačka na travnjaku
Reuters
24.11.2009.
u 09:48

Simpatična situacija na utakmici u kojoj su Šibenčani pobijedili čakovečko Međimurje golom Alispahića u sudačkoj nadoknadi (1:0), kada je vratar s terena na Šubićevcu iznio zalutalu mačku i zbog toga zaradio opomenu, puni rubrike "zanimljivosti" svjetskih medija poput BBC-a i Eurosporta.

Vratar iz Hrvatske nogometne lige dobio je žuti karton ovog vikenda jer je spasio mačku, piše Eurosport.

Mačkoljubac Ivan Banović vidio je zalutalu životinjicu koja je prošetala kraj njegovih vrata u 20. minuti u susretu protiv Šibenika, uhvatio ju je i odnio na sigurno iza semafora, a čim se vratio dočekao ga je sudac (Marko Matoc iz Zaprešića, op. a) s visoko uzdignutom rukom u kojoj je držao žuti karton. Kriv je jer je napustio teren bez dopuštenja.

Navijači su bili ljuti na suca jer je kaznio vratara koji je učinio samo lijepu gestu, piše BBC.

Novinari Eurosporta zaključuju: Banovićev dan postao je od lošeg još i gori jer je primio gol u sudačkoj nadoknadi.

Situaciju je komentirao i Mateo Beusan, koji iako ima nadimak povezan sa životinjama (Oko sokolovo), štitio je suca:

- Vidjeli ste da je vratar davao mačku sakupljaču lopti, ali on je nije želio primiti. Neki put donesena sudačka odluka i nije najpoštenija, no sudac je to morao napraviti - kazao je nakon utakmice Beusan.

Čitatelji s Otoka brzo su zaključili:

- Bravo Ivane, fu*kaš suca. Napravio si dobru stvar, a to što taj sudac radi je jako, jako tužno... Glavno da je mačkica na sigurnom.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Komentara 6

XY
xyxyxy
11:15 24.11.2009.

Dajte molim vas, ovo bi napravio svaki sudac, makar bio i najzagriženiji pripadnik Društva za zaštitu životinja. Pravila su pravila. Kad se izađe s terena bez dozvole suca, žuti karton. Ne piše što da se radi ako je riječ o spašavanju životinje ili nečemu sličnom. Da nije dao žuti, ispalo bi da ne zna sudit i da ne zna pravila...Svaka čast golmanu, pogotovo jer je i on znao pravila, i učinio je to usprkos tome.

SB
sbb
11:36 24.11.2009.

xy - imas dobru poantu. Nego sto mene muci - ako je naslov u BBC-u zaista bio \'Cudni su Hrvati\' onda se vidi koliko oni nas \'vole\'. Znaci igrac na protivnickom terenu spasi zivotinjicu, uz ovacije domacih gledatelja, a sudacac mu pravedno da zuti karton. Znaci nekoliko tisuca ljudi pljescu gostujucem golmanu jer se je pokazao kao covjek, sudac dovede pravilnu odluku, a mi smo \'CUDNI\'...... svasta od tih krivozubih blijedih muljatora....

DU
Deleted user
11:39 24.11.2009.

Pravila jesu pravila, ali nigdje u pravilima ne pise kako nogometas mora reagirati ako se kroz teren prosece - macka! A sto je trebao napraviti? Cekati da lopta pogodi nesretnu zivotinju? Pa da vidis onda rusvaja od strane ljubitelja zivotinja, pa od prijatelja nogometa, jer ne daj Boze da u tom trenutku padne gol, pa od delelgata, pa od....Ovako niti je koga ostetio, niti je utjecao na rezultat utakmice. Kakav nam je nogomet i kakvi su nam tereni, morali bi suci u ovakvom slucaju reagirati ljudski, a ne pokusavati biti veci krscani i od Pape!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije