PROFESIONALNOST Riječki sudac kaže kako nikad ne bi tražio izuzeće s utakmice nekog kluba

Bebek: Opet bih sudio Dinamu u ovoj sezoni

13.03.2009.
u 21:01

Najbolji hrvatski nogometni sudac solidno je odradio prvu utakmicu osmine finala Kupa Uefe Marseille – Ajax (2:1). U užarenom ozračju Velodromea podijelio je čak sedam žutih i jedan crveni karton, ajaxovcu Van der Wielu, u prvom poluvremenu.

– Nije se bunio. U razdoblju od samo četiri minute napravio je dva preoštra prekršaja i za mene nije bilo dvojbe – kazao je Bebek.

Pri rezultatu 2:0, naš je sudac dosudio i kazneni udarac za Ajax, iz kojega je gost zabio važan gol.

– Kontakt dvojice igrača nije bio žestok, bio je to najobičniji prekršaj, dovoljan za kazneni udarac, bez opomene. Ni pri tome nije bilo velikih prosvjeda. Bio sam na samo 5-6 metara od toga prekršaja, sve sam dobro vidio i ne oklijevajući dosudio kazneni udarac.

Tvrdi da sraz velikih suparnika (Ajax i Marseille zajedno imaju pet naslova europskog prvaka) ima jednaku težinu kao i hrvatski derbi.

– Ali i jednu veliku razliku. Poslije europske utakmice nitko ne spominje suca. Odsudite i odete, nema nikakvih repova. A nakon hrvatskog derbija, sudac danima ne silazi s novinskih naslovnica. I uvijek je za nešto kriv.

Ivan Bebek u Marseilleu je sudio prvu utakmicu nakon 22. veljače na Poljudu. Na Prvu HNL vraća se tek sljedeći vikend.

– Kontrolorovu ocjenu s derbija još nisam dobio i ne znam jesam li bio na prisilnom odmoru. Ovo kolo u Prvoj HNL propustit ću upravo zbog netom odrađene akcije u Marseilleu.

Sudit ćete Dinamu još ove sezone?

– O tomu odlučuje povjerenik Djedović. Nemam pravo tražiti izuzeće s utakmica nekoga kluba i to nikada ne bih učinio. Dakle, opet bih sudio Dinamu, bez obzira na sve što su o meni rekli nakon derbija – zaključio je Ivan Bebek, kojeme su u Marseilleu asistirali Petrović i Šetka, četvrti sudac bio je Strahonja, a kontrolor Englez Barry.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije