PORAŽAVAJUĆE BROJKE

Bella Ciao! Talijani prvi put u povijesti propuštaju dva Mundijala u nizu

storyeditor/2022-03-25/PXL_REU_240322_92673121.jpg
26.03.2022.
u 09:51

Talijani su i četverostruki svjetski prvaci, a pod izbornikom Mancinijem gledali smo kako ispisuju povijest. Italija je upisala rekordni niz od 37 utakmica bez poraza. Prvu utakmicu izgubili su protiv Španjolske u polufinalu Lige nacija. Do tada, gotovo tri godine bili su neporaženi

Možda jednu od najtežih nogometnih mora proživljavala je Italija u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Aktualne prvake Europe izbacio je potpuni autsajder Sjeverna Makedonija s 1:0. Talijani tako prvi put u povijesti propuštaju dva SP-a zaredom, nakon što ih nije bilo u Rusiji, neće ih biti ni u Kataru.

Štoviše, posljednju utakmicu na svjetskoj smotri odigrali su 15. lipnja 2014. u grupnoj fazi protiv Engleske, dok su posljednji put u nokaut fazi igrali 9. srpnja 2006., kada su u finalu pobijedili Francusku i osvojili naslov. Davna su to neka vremena i, ruku na srce, zabrinjavajuća. Jer, nakon što su na posljednjem Euru bili heroji na Wembleyu, na kojem su pobijedili Englesku i odnijeli europski naslov, sada velike nogometne bitke moraju gledati od kuće.

Talijani su i četverostruki svjetski prvaci, a pod izbornikom Mancinijem gledali smo kako ispisuju povijest. Italija je upisala rekordni niz od 37 utakmica bez poraza. Prvu utakmicu izgubili su protiv Španjolske u polufinalu Lige nacija. Do tada, gotovo tri godine bili su neporaženi.

U kvalifikacijama za SP 2018. igrali su loše, ali u ovim kvalifikacijama imali su peh iako su izgledali mnogo bolje. Kazna im je sada stigla u sudačkoj nadoknadi i zapravo su ispali onako kako su često prolazili. I sami Makedonci rekli su da su ih izbacili na talijanski način. Do kvalifikacija za SP 2026. možemo im samo pjevati Bella Ciao!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije