NAKON EURA

Bellinghamove šanse za Zlatnu loptu su naglo pale, evo tko je trenutni favorit

Euro 2024 - Final - Spain v England
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/2
15.07.2024.
u 16:40

Vini vjerojatno na temelju fenomenalnih igara u završnici Lige prvaka i osvajanju europskog naslova s Realom ima ovoliku prednost nad konkurentima

Veznjak Real Madrida Jude Bellingham dugo vremena je bio glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte, no unatoč dva gola na Euru, igrački se pokazao u prilično lošem svjetlu što mu je naglo smanjilo šanse za osvajanje najprestižnije individualne nagrade.

Sad je u vodstvo prešao drugi igrač Reala, Vinicius Junior, i to uvjerljivu prednost od otprilike 60 posto šanse za Zlatnu loptu. Na drugom mjestu je osvajač ovogodišnjeg Eura i igrač Manchester Cityja, Rodri s 20-ak posto, a Bellingham je pao na treću poziciju sa svega 16 posto. Top 5 popunjuju još jedan Realovac Dani Carvajal te Barcelonina zvijezda Lamine Yamal.

GALERIJA Pogledajte kako izgleda djevojka Danija Olma

Euro 2024 - Final - Spain v England
1/6

Vinicius je, kao i cijeli Brazil, poprilično podbacio na ovogodišnjoj Copa Americi, Brazil je ispao u četvrtfinalu protiv Urugvaja, ali Vini vjerojatno na temelju fenomenalnih igara u završnici Lige prvaka i osvajanju europskog naslova s Realom ima ovoliku prednost nad konkurentima.

Ukoliko Vinicius osvoji Zlatnu loptu, to će biti prvi put nakon 17 godina da Brazilac osvaja ovu prestižnu nagradu. Posljednji Brazilac koji ju je osvojio bio je Kaka 2007.

VIDEO Predstavljeni novi dresovi GNK Dinamo za sezonu 2024./2025.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije