WTA TITULA

Benčić osvojila Abu Dhabi, protiv Ruskinje spasila tri meč lopte

Australian Open
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/3
12.02.2023.
u 18:26

Finale je trajalo gotovo tri sata. Švicarka je pobjedom postala jedina tenisačica koja je uz Sabaljenku osvojila dva naslova od početka sezone.

Švicarska tenisačica Belinda Benčić osvojila je naslov na WTA turniru u Abu Dhabiju svladavši u finalu Ruskinju Ljudmilu Samsonovu sa 1-6, 7-6(8), 6-4. Benčić je osvojila osmu WTA titulu u karijeri nakon što je uzbudljivo finale koje je trajalo dva sata i 48 minuta.

Olimpijska prvakinja spasila je tri meč lopte u tiebreaku drugog seta prije nego što je stigla do svoje 12. pobjede u sezoni, nadmašivši prvakinju Australian Opena Arinu Sabalenko koja je dobila prvih 11 mečeva u 2023. godini.

Benčić se također pridružila Sabaljenki kao jedina tenisačica koja je osvojila dva naslova od početka sezone, jer je trijumfirala u Adelaideu prije Abu Dhabija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije