Derbi koji to nije

Bez šest seniora, Cibona desetkovana ide na moćnog beogradskog euroligaša

Luka Batelić/Pixsell
05.10.2024.
u 20:42

Samo dan nakon poraza od Cedevite Junior, košarkaši Cibone krenuli su put Beograda gdje ih u nedjelju čeka susret 3. kola ABA lige protiv moćnog Partizana

Nakon što su u petak navečer izgubili utakmicu Favbet Premijer lige od Cedevite Junior, košarkaši Cibone otputovali su u subotu popodne u Beograd gdje ih u nedjelju u 18.30 čeka abaligaški susret s euroligašem Partizanom. A negdašnji veliki derbi posljednjih je godina postao igra Davida i Golijata a to će ovaj puta biti tim više što će Cibona nastupiti u krnjem sastavu.

Štoviše, vukovi će pred crno-bijele izaći bez šestorice vrlo bitnih igrača. U Zagrebu su zbog bolesti ostali Filip Bundović, Sven Smajlagić i Talib Zanna a, premda su otputovali u Beograd, u toj utakmici zbog jake viroze neće igrati niti Ivan Majcunić, Ivan Perasović i Peter Jok.

Zbog navedenih izostanaka, priliku za dokazivanje dobit će mladi igrači iz juniorskog pogona koji dosad nisu imali iskustvo igranja u ABA ligi a to su Josip Pavković, Vigo Bart, Borna Katanović i Luka Skorić.

Da Cibona ima problema sa zdravljem igrača moglo se vidjeti već u utakmici s Cedevitom Junior u kojoj nisu igrali Bundović, Smajlagić i Perasović a tijekom susreta eskalirao je problem i kod Majcunića i Joka.

I sve ovo ne bi bio toliki problem, jer i potpuno zdrava Cibona teško može do bodova u Beogradu, da Cibonu već u srijedu ne čeka nova abaligaška utakmica i to protiv izravnog konkurenta iz donjeg doma lige slovenske Krke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije