gost engleske TV

Bilić: Ponosan sam na kockaste, šteta što nismo još više riskirali

Besiktas manager Slaven Bilic watches from the stands before his team's Champions League second leg play-off soccer match against Arsenal at the Emirates stadium in London August 27, 2014. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Foto: Reuters/Pixsell
17.11.2014.
u 15:45

Kao izbornik sam odlazio na naše derbije, vodio svog sina, ali nikada nisam odlazio na navijačke tribine, tamo je preopasno, rekao je Bilić

U Engleskoj se kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. gledaju na ITV televiziji, a za središnji ogled dana odabrali su susret Italije i Hrvatske. Kako je i sam voditelj u studiju najavio, nisu puno dvojili kojoj bi utakmici iz nedjeljne ponude trebali posvetiti najveću pozornost. U cjelovečernjoj emisiji, posvećenoj ovoj utakmici, gosti su bili bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i bivši izbornik engleske reprezentacije Glenn Hoddle.

U uvodnom dijelu Bilić je najavio hrvatsku dominaciju u Milanu i naglasio da se Talijani mogu nadati pobjedi samo pogotkom iz kontre te da je sve ostalo na strani gostiju:

– Hrvatska ima odličnu momčad, a Talijani više nisu na svom vrhuncu. Nedostaje im i mnogo ključnih igrača, poput Pirla. Protuudari su njihova prilika za povoljan rezultat iz ovoga dvoboja.

Nakon prvoga dijela i izlaska Luke Modrića zbog ozljede, Glenn Hoddle je rekao da je Hrvatska oslabljena, ali da ne vidi na koji način bi Talijani mogli doći do pobjede:

– Modrićev izlazak osiromašio je Hrvatsku, ali Italija je u podređenom položaju. Domaćin će teško izdržati opsadu svoga gola. Ovo je jednosmjerna utakmica. Gotovo da je i bio u pravu!

Još jedan, neplanirani povratak u studio dogodio se nakon prekida u drugom dijelu, a Bilić je ispričao kako je sa sinom u šest godina svog izborničkog mandata često odlazio na razne derbije hrvatskog nogometa, ali kako to nikada ne bi napravio kao "običan gledatelj":

– Da nisam bio u VIP dijelu tribine, nikada ne bih odlazio na utakmice Hajduka i Dinama, čak niti kao izbornik hrvatske reprezentacije. Čovjek se u tim susretima ne osjeća sigurno.

Na kraju, Bilić je rekao da nije zadovoljan rezultatom, a niti igrom hrvatske reprezentacije u potpunosti:

– Ponosan sam igrom hrvatske reprezentacije, ali sam, u jednom dijelu, i razočaran. Bili smo pasivni, nismo bili dovoljno hrabri pred svojim golom. Ipak, ne smijemo zaboraviti da smo igrali u gostima kod jake momčadi, koja uvijek računa na naslov. Možemo biti zadovolji rezultatom i igrom, ali mogli smo i bolje. Glenn Hoddle složio se s Bilićem i dodao da je Hrvatska bila izvrsna i da je šteta što nije pobijedila.

>>Evo kako su nas Ćorluka i Mandžukić spasili od trajnog prekida!

>>Neredi nastavljeni nakon utakmice, navijači do srijede u talijanskom pritvoru

Komentara 8

SE
sestrićna
17:36 17.11.2014.

hrvatska je zadovoljila..puno većih reprezentacije od naše bi bile prezadovoljne da izvuku bod u italiji..70 % utakmice smo dominirali i igrali jako dobro..

Avatar nula
nula
18:56 17.11.2014.

Imali smo preko 450 dodavanja , Talijani ni pola od toga. Neodlucno je super , ja sam se bojao da u produzecima ne primimo gol , Talijani su Talijani ...

Avatar poljicanin
poljicanin
16:54 17.11.2014.

Kako nismo više riskirali,pa nakon poluvremena smo dvadestetak minuta totalno dominirali četverostrukog svjetskog prvaka.Talijani su bili prisiljeni igrati doma klasični catenaccio,nisu mogli osvojiti loptu.Samo je šteta što je nekoliko maloumnika sve pokvarilo.Onakvu šansu Perišić zna i zabiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije