JOSIP ILIČIĆ

Bio je na vrhu, a onda su mu depresija i korona uništili život. Pogledajte kako danas izgleda

Josip Iličić
Twitter
08.11.2022.
u 11:00

Bio je jedan od otkrića Serie A i igrao sjajan nogomet, a onda je došla pandemija koronavirusa. U Bergamu je umro preko 450 tisuća ljudi, što je strašno pogodilo Iličića te on više nije bio isti čovjek.

Slovenskom nogometašu Josipu Iličiću išlo je sjajno u Atalanti, no karijeru mu je uništila depresija s kojom se borio. 

Bio je jedan od otkrića Serie A i igrao sjajan nogomet, a onda je došla pandemija koronavirusa. U Bergamu je umrlo gotovo 45 tisuća ljudi, što je strašno pogodilo Iličića te on više nije bio isti čovjek

Iličić je imao psihičke probleme nakon što je preminuo njegov bivši suigrač Davide Astori, klub mu je izašao u susret te dao slobodno tri mjeseca sa obitelji u Sloveniji. Totalno ga je dotuklo kada je dobio koronavirus, trener Gasperini i suigrači su mu pokušavali pomoći, ali spasa nije bilo. 

>> Iličić iz vremena kada je igrao za Atalantu

July 31, 2021, Bergamo, United Kingdom: Bergamo, Italy, 31st July 2021. Josip Ilicic of Atalanta reacts during the Pre Season Friendly match at Gewiss Stadium, Bergamo. Picture credit should read: Jonathan Moscrop / Sportimage Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
Foto: Jonathan Moscrop
A kada se novi val pandemije opet širio Italijom, počeli su problemi s izolacijom i karantenama i Iličiću su se navodno počele vraćati strašne slike s kraja 2019. godine.

Uskoro je raskinuo ugovor s Atalantom nakon čega je potpisao za Maribor. U nedjelju je debitirao za slovensku momčad i u pobjedi nad Murom (5:1) zabio iz jedanaesterca. 

A vidljivo je da Iličić daleko od prave forme i da se bori s viškom kilograma. Nije to čudno budući da je posljednju utakmicu za Atalantu odigrao prije više od 170 dana. No, glavno da se Slovenac sasvim oporavi i ozdravi, a za nogomet će lako. 

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Ključne riječi

Komentara 3

ME
MehutoGonzales
11:14 08.11.2022.

U gradu od 120.000 ljudi umrlo 450.000 ljudi. Čestitke novinaru i njegovim profesorima

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:43 10.11.2022.

Jojo je rođena balkanska prava hrvatina koja se od pelena u Sloveniji ućila kulture, škole, sporta, reda i rada.. Da je živio doma na balkanu več davno bi propao ali među europskim ljudima je izdržao duže dok nije domoljubno puknuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije