SUKOBI NA ISTOKU

Bivši golman Hajduka živi u Izraelu: 'Ne može se ovako živjeti. Svakih par godina bacaju rakete'

ARHIVA - Split: Igrači i navijači Hajduka proslavili osvajanje naslova prvaka u sezoni 2004./05.
Foto: cagaljiv
1/3
02.10.2024.
u 19:44

Kale je svoju karijeru započeo u Lokomotivi, a nakon toga odlazi u Dragovoljac. Nakon brojnih transfera među nekoliko klubova, u Hajduk stiže 2004. godine, a iduće godine osvaja titulu prvaka Hrvatske. U Izrael je došao 2006. kada je potpisao za Maccabi iz Tel Aviva

Bivši vratar koji je nastupao za više hrvatskih prvoligaša, Kale Dreshler, nakon završetka svoje igračke karijere živi u Izraelu. Poznat kao Tvrtko Kale, čuvao je vrata Dinama, Hajduka i Zadra. U Izraelu se proslavio igrajući za Maccabi Tel Aviv, Hapoel Haifu, Beitar Jeruzalem, Hapoel Petah Tikvu i Maccabi Ironi Kiryat Gat. U Hrvatskoj ga se dobro sjećaju navijači Hajduka.

Bio je dio momčadi splitskoga kluba koja je osvojila njihov posljednji naslov prvaka 2005. godine. Tri godine nakon toga postao je prvak Izraela s jeruzalemskim Beitarom. Sada bivši vratar živi u okolici Tel Aviva. Nakon intenzifikacije sukoba na istoku Mediterana,  opisao situaciju u kojoj se nalaze.

GALERIJA Jakirović ponosno gledao sina u Ligi prvaka. Uz njega Zajec, Marić i brojna poznata lica

ARHIVA - Split: Igrači i navijači Hajduka proslavili osvajanje naslova prvaka u sezoni 2004./05.
1/8

"Sve je u redu. Normalno nastavljamo sa životima, iako su rakete za show. Nekome je očigledno zabavno, ali dobro, i ta zabava će proći. Moramo razmišljati što ćemo ostaviti našoj djeci. Ne može se više živjeti da vam netko baca svake 2-3 godine rakete. To mora stati. Gradimo nešto normalno i za budućnost, a da bi se to dogodilo moramo osigurati sigurnost življenja i postojanja", rekao je Drechsler.

Kale je svoju karijeru započeo u Lokomotivi, a nakon toga odlazi u Dragovoljac. Nakon brojnih transfera među nekoliko klubova, u Hajduk stiže 2004. godine. Nakon osvajanja titule prvaka, 2006. godine otišao je u švicarski Neuchatel Xamax. U Izrael je stigao iste te godine kada je potpisao za Maccabi iz Tel Aviva. Karijeru je završio 2016. godine u Maccabi Ironi Kiryat Gatu.

VIDEO Za astronomsku cijenu prodaje se Mamićeva majica u kojoj je napravio nešto o čemu se priča i danas

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije