DRAMATIČNO U SPLITU

Bjelica otkrio detalje obračuna s igračem Hajduka, ali i zašto ga opet ljuti VAR

U 20. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Osijek
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
20.12.2021.
u 09:11

"Nije važno što je rekao, to je vulgarno za jednog dečka koji je tek počeo igrati nogomet, možda ću ga trenirati jednog dana. Ima toga jako puno, u prvom me poluvremenu Kalinić ušutkavao"

Ni 33 tisuće navijača na Poljudu nisu uspjele zastrašiti NK Osijek u ključnoj utakmici sezone. Bjeličina je momčad u prvom dijelu "u džep spremila" domaćine, ali do pogotka nisu došli. Zapravo, jesu, došli su već u 11. minuti iz penala, ali im je poništen. Tu je počela nervoza, a ona je kulminirala crvenim kartonom Nenadu Bjelici u drugom dijelu susreta nakon kojega je glavni trener Osijeka ušao na travnjak i raspravljao se sa sucem i suparničkim igračima. 

Kasnije je, za Novu TV, rekao:

– Tražio sam žuti karton za Lovrencsicsa, učinilo mi se kako je to prekršaj za žuti karton, a onda je bio sukob sa Ljubičićem. Bio je vulgaran, a mogu mu biti otac. Nije važno što je rekao, to je vulgarno za jednog dečka koji je tek počeo igrati nogomet, možda ću ga trenirati jednog dana. Ima toga jako puno, u prvom me poluvremenu Kalinić ušutkavao. 

19.12.2021., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Danijel Loncar, Marin Ljubicic, Darko Nejasmic Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Osijeku je u prvom dijelu poništen penal jer je Mierez utrčao u 16-erac prije nego li je Bohar kao izvođač stigao do lopte. Sve po PS-u, što bi se reklo, ali Bjelica je zamjerku našao u onome tko je na taj detalj upozorio, a nije u pitanju glavni sudac.

– Htjeli smo tri, ali uzeti bod protiv Hajduka na Poljudu nikad nije loše. Poništeni penal? To se događa u nogometu. Nije mi jasno zašto je VAR to poništio jer to nije njegova nadležnost. To može poništiti glavni sudac. To su te nelogičnosti VAR-a koje daju puno prostora za manipulaciju,  o tome sam govorio već bezbroj puta. Žao mi je da se to dogodilo. Ta odluka je donijela nervozu u naše redove. Ne komentiram suđenje, komentiram VAR. To nije bila njegova nadležnost. Suci će reći sada "bla bla bla", ali ja imam potvrdu da je to VAR poništio – zaključio je Bjelica za Novu TV.

>> Torcida pjeva 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to' prije utakmice s Osijekom:

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
09:46 20.12.2021.

11 bodova poklonjenih hajduku, sta znaci 11 bodova ukradeno drugim klubovima, al opet ce biti peti, ukradeno je prokleto

DU
Deleted user
09:45 20.12.2021.

Ovo je 11 bod koji su suci direktno osigurali hajduku, ovog nije bilo ni u jugoslaviji dok je crvena zvezda bila sta je hajduk danas

DU
Deleted user
10:04 20.12.2021.

VAR se nije smija ukljucit, Osijeku ukradena tri boda,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije