IZBOR SN

Blanka će loviti rekord, a Ivica na olimpijsko zlato

'27.12.2009., Zagreb - 58. dodjela priznanja za sportasa godine u organizaciji Sportskih Novosti. Blanka Vlasic , Ivica Kostelic Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/5
27.12.2009.
u 13:38

Ivica je bečka škola, pravi kavalir. Kada sam sišla s pozornice, odmah je priskočio pomoći mi – kazala je alpinistica dr. Lana Đonlagić.

Osim što je u izboru 402 novinara iz 59 redakcija izabrana za sportašicu godine, Blanka Vlašić mogla je biti proglašena i najelegantnijom damom 58. svečanosti proglašenja najboljih. Na tradicionalnoj priredbi Sportskih novosti pojavila se u štiklama i elegantnoj crnoj haljini Modnoga studija Mak iz Splita. Elegantan je bio i muški laureat Ivica Kostelić, koji je stigao u pratnji roditelja, ali i djevojke Islanđanke Elin. Stilisti ne bi imali puno prigovora ni na klasičan "outfit" rukometaša, a jedino su se alpinistice pojavile u sportskom izdanju.

No, ženska alpinistička ekspedicija Everest 2009. jedina je osvojila dva trofeja. Cure su ekipa godine, a njihova liječnica dr. Lana Đonlagić dobitnica je nagrade za fair-play. Zbog pomoći unesrećenima iz drugih ekspedicija izgubila je priliku da se i ona popne na krov svijeta, no svaki spašeni život za nju je njezin Everest.

Gojun i Kopljar sve će tući

Momčadske laureate uskoro čeka Europsko prvenstvo za koje Ivano Balić kaže:

– Nadam se da će naš obrambeni zid, u kojemu su najviši Gojun i Kopljar, istući sve i da ćemo osvojiti zlato.

O najblistavijem odličju, i to onom olimpijskom, sanjari i Ivica Kostelić. Korektni Ivica kazao nam je da ga je iznenadio izbor za laureata te da bi on glasovao za jedriličara Kljakovića-Gašpića ili biatlonca Faka.

– Da su izabrani, oni bi to jednako zaslužili kao i ja.

Za svoj novogodišnji zadatak Ivica je odredio da i dalje mora svakodnevno raditi trbušnjake i leđnjake.

– Ja u novogodišnje odluke ne vjerujem. U tijeku su najbolje pripreme u mojoj karijeri i ako ih kompletiram, mogla bih u 2010. biti spremna za više nego u 2009. – kazala je Blanka Vlašić, koja je u 2009. skočila 208 cm.

Gips se divio "Kinezu" Ćiri

Blanka kaže da je najvažnije odluke donijela u ožujku, nakon petog mjesta na dvoranskome EP-u u Torinu.

– Potpuno sam posvećena sportu i shvaćam da je to jedini način, živjeti sport 24 sata na dan. U svom mikrosvijetu sam zadovoljna.

Zadovoljnima su se činili i članovi stožera nogometne reprezentacije, koji su se pojavili bez izbornika Bilića. Vidjeli smo i Dinamove čelnike (bez Zdravka Mamića) kako se kurtoazno rukuju s izbornikom mlade reprezentacije Draženom Ladićem, čiju će smjenu tražiti.

Ante Kostelić se pak iskreno divio Ćiri Blaževiću zbog instant-popularnosti u Kini, a predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić nagovarao je Vlašiće i Kosteliće da budu ambasadori borbe protiv rasizma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije