Velika natjecanja

Blanka do Londona može preskočiti i Stefku i Kajsu

'Kajsa Bergqvist of Sweden celebrates after clearing 2.02 metres in the women\'s high jump final at the world athletics championships in Helsinki August 8, 2005. Bergqvist, who missed last year\'s Ath
'GARY HERSHORN'
14.03.2010.
u 13:29

Po broju osvojenih medalja na velikim atletskim natjecanjima, ispred Blanke Vlašić samo su Kajsa Bergqvist, Inga Babakova i Stefka Kostadinova.

Šveđanka u svojoj karijeri ima deset osvojenih medalja od kojih čak pet zlatnih, a Ukrajinka Babakova ima devet medalja, ali samo jednu zlatnu, dok svjetska rekorderka Kostadinova ima osam osvojenih medalja od kojih sedam zlatnih.

Na četvrtome mjestu je Blanka sa sedam osvojenih medalja (četiri zlatne), a medaljom iz Dohe preteka je Njemicu Heike Henkel koja je osvojila šest odličja. Od prvih pet samo je Blanka još aktivna i ovim ritmom do OI u Lodonu 2012. mogla bi postati atletičarka s najviše osvojenih odličja na velikim natjecanjima.

Naime, ove godine još je očekuje EP u Baceloni, sljedeće godine Europsko dvoransko i Svjetsko prvenstvo na otvorenome, te do OI još i nastup na dvoranskom SP-u. Sa četiri nove medalje bila bi ispred Bergqvist.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije