Na godišnjem odmoru

Blanka: Idem u lov na sunce i more, nestat ću s lica zemlje

\' 21.07.2010.,Split - U Splitu  je odrzana prva sluzbena presica kao najava Continetal Cupa u atletici koja ce se u rujnu odrzati na Poljudu.Blanka Vlasic s atletskom stazom u pozadini Photo: Ivo Cag
Ivo Cagalj/PIXSELL
21.09.2010.
u 18:35

- Ne žalim što ću propustiti nastup u Parizu, bez obzira na to što nemam europsku dvoransku medalju, kaže Vlašić.

Koliko smo se puta sretali u splitskoj zračnoj luci. Uvijek cvijeće, svečanost, uzvanici, kamere...

Ovaj put bio je to "običan dan u uredu", na dočeku tata Joško, brat Luka i Večernjakov novinar. Najbolja svjetska atletičarka Blanka Vlašić vratila se, preko Münchena, kući iz japanskoga grada Kawasakija. Pobjedom je zaključila sezonu, ali djelovala nam je potpuno iscrpljenom. Ona i trener Bojan Marinović letjeli su gotovo 30 sati.

Psihički napor

Oči su joj bile na pola koplja, vrat joj se ukočio...

– Japan je došao naknadno, nije bio u planu. Ne žalim za tim iskustvom, ali možda bi bilo najbolje da sam nakon Kupa kontinenata ostala kod kuće. Vremenska razlika pojela me iznutra, pokušavala sam spavati, ali... Na skakalištu nije bilo pola mene. Ne znam tko me uvjerio da odem u Japan tri dana prije puta. Trebala sam doći dan prije i skočiti na šok ili otići cijeli tjedan prije, pa se prilagoditi. Teško mi je palo ovo putovanje – kazivala je Blanka.

Japan je bio posljednja destinacija, a sada slijede četiri tjedna odmora.

– Moji odmori nikada nisu stopostotni, to su tzv. aktivni odmori. Ova sezona bila mi je psihički naporna. Uzimam si pravo da na nekoliko dana nestanem s lica zemlje. Kupat ću se dokle god se bude moglo, more je još toplo. Sad ću forsirati lov na svaku sunčanu minutu.

Objasnila je zašto ove zime neće skakati u dvorani, već će se posvetiti treningu.

– Propustit ću zimsku sezonu. Treba mi veći i kvalitetniji zalet za sezonu u kojoj je svjetsko prvenstvo i godinu kasnije olimpijske igre. To moje propuštanje zimskog dijela sezone akumulacija je za ono što me čeka. Treba slušati poruke tijela, a tijelo mi govori da trenutačno nema smisla forsirati se dvoranskim nastupima.

Znači, Blanke neće biti u Parizu na Europskom dvoranskom prvenstvu. Hoće li žaliti za medaljom s tog natjecanja, jer još nema europsku dvoransku medalju.

– Neću žaliti, nema žaljenja za tim.

Bila sam jaka...

Na trenutak se vratila nekoliko mjeseci unatrag.

– Sezona je bila za anale, da mi je netko to ponudio na početku sezone, posebno nakon poraza u Ostravi, rekla bih mu da je lud. Na kraju je ispalo još bolje, pozitivno me iznenadilo koliko sam bila jaka. Ovog je ljeta moja glava izvukla stvar. Ovoj sezoni dajem čistu desetku.

Kup kontinenata u Splitu ima posebno mjesto.

– To mi je bilo jedno od najljepših natjecanja u karijeri, a svakako je bilo najemotivnije. U stvari, još uvijek proživljavam sve ono što se dogodilo te predivne večeri u Poljudu – zaključila je Blanka.

O Nikoli bez komentara

Ona i on, Blanka Vlašić i Nikola Karabatić, najbolji svjetski rukometaš i francuski reprezentativac. Zajedničke fotografije njihova druženja vidjeli smo ovog ljeta, vidio ih je cijeli svijet, jedino još naša najbolja atletičarka nije potvrdila da je s njim u vezi.

To pitanje potvrde pratit će je kad se god bude obraćala javnosti, jer veza Blanke Vlašić i Nikole Karabatića svjetska je priča. No, ona i dalje šuti. Kad smo zaustili da joj je ovo ljeto osim zlata na prvenstvu Europe donijelo i novu ljubav, samo se nasmijala i pristojno kazala:

– Nemam komentara. Hvala vam lijepo što ste me dočekali.

Time je zaključila razgovor o Karabatiću i prije nego što smo ga započeli.

Ključne riječi

Komentara 5

IN
Individuao
19:14 21.09.2010.

\"Najbolja svjetska atletičarka\"... dajte budite realni i ne pišite takve bedastoće.

EU
EuroAzija
19:06 21.09.2010.

\"Najbolja svjetska atletičarka\" - stvarno izjava koju može dati samo hrvatski novinar....atletika ima golem broj disciplina od kojih je 99 posto njih zahtjevnije i napornije u skakanja u vis. Strašni hrvatski novinari....

NL
NLF
19:29 21.09.2010.

Ovi što su komentirali prije mene se očito jako dobro razumiju u atletiku. Preporučio bih euroaziji neka ode jednom na skakalište za skok u vis i neka se okuša. Mislim da bi sa nekih 5 godina napornog treninga dogurao do sjajnog 1000000-og mjesta na svjetskim tablicama. Neka samo skoči 150 pa nek trkelja. I maraton je naporniji od 100 m, a neka pokuša istrčati 100 m za manje od 14 sekundi pa nek priča, itd... Možda Blanka nije najbolja ali je konstantno godinama već sigurno među prvih 5. Naprijed Blanka i svi koji znaju koliko naporan i težak može biti put prema najboljima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije