SVJETSKO DVORANSKO U DOHI

Blanka: Najviše sam se plašila sudara s troskokašicama

Blanka Vlašić
AFP
12.03.2010.
u 08:23

Blanka Vlašić je očekivano lako ušla u današnji (15.05 sati po srednjoeuropskom vremenu) finale na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi.

Preskakala i kabele

– To je uobičajeno na velikim natjecanjima. Znala sam da će visina 1,92 metra biti dovoljna za finale. Da su suci inzistirali, moglo se skakati na visini 1,95 metara, no vjerojatno bi na zaletištu ostalo samo nekoliko visašica jer je ta visina “kritična” za ulazak u finale – rekla je Blanka Vlašić.

Bez obzira na to što je već rano ujutro u Dohi temperatura bila 23 stupnja, u dvorani je zbog klime bilo prilično hladno.

– Meni je bilo odlično! Baš sam se ugodno osjećala. Jedino je bila gužva, pa sam jednim okom gledala da netko od zaustavljača ne pogriješi i ne dođe do sudara s nekom troskokašicom. A bilo je i jako puno kabela, pa je i na njih trebalo pripaziti. Sve u svemu, nije mi bilo dosadno, bez obzira na to što su kvalifikacije dugo trajale – istaknula je Blanka.

Jeste li zadovoljni podlogom?

– Nije loša. Tvrda je, ali ima debeli sloj, pa nije čisti beton. I može se postići vrlo velika brzina. Uhvatila sam dobar ritam, no u kvalifikacijama nisam trebala juriti. Podloga je dobra za velike rezultate – rekla je Blanka i dodala:

– Zamalo sam triput zaspala! Ustala sam u četiri sata po našem vremenu. Sada ću se dobro naspavati za današnji finale. Kvalifikacije uvijek znaju biti opasne i trebalo se maksimalno usredotočiti na svaki skok. Skokovima sam zadovoljna, a i trener Bojan Marinović rekao mi je da je sve bilo u redu – istaknula je Blanka.

Kroger i Veneva bez finala

Finale nije izborila Njemica Meike Kroger koja je ove sezone preskočila dva metra i bila je u Dohi jedna od kandidatkinja za medalju.

– Znala sam da neće uspjeti. Ne može jedan skok preko dva metra značiti da je dobra. Treba imati prosjek, a ona ga nema – rekla je Blanka i javno poželjela svojoj frizerki Vlatki sretan rođendan.

Osim Kroger, finale neće vidjeti ni Bugarka Venelina Veneva (2,04 najbolji rezultat u dvorani) i Ruskinja Irina Gordejeva (2,02 najbolji rezultat u dvorani).

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:12 12.03.2010.

Blanka je Carica i Hrvatska Legenda! Samo naprijed, a ovom novinarskom smecu, zacepi gubicu sa jos jednom pobjedom, pa makar to bio i Svjetski rekord!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije