ATLETIKA

Blanka neće doći u Zagreb na Hanžek

'13.09.2011., Mladost, Zagreb - 61. jubilarni memorijal Borisa Hanzekovica, atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2011. Skok u vis, Blanka Vlasic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
19.08.2012.
u 09:00

- Nema smisla da nastupi samo reda radi, kaže otac Joško Vlašić

Sandra Perković pobjedom na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu samo je potvrdila svoju nadmoć u bacanju diska ove sezone. Na šest mitinga osvojila je 22 boda, a toliko bodova nije osvojio nitko u svim disciplinama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Još dva nastupa za Sandru

Od šest nastupa, Sandra je pobijedila u pet i samo je u Parizu bila druga, i to zbog lošeg vremena (krug za bacanje bio je iznimno sklizak, što ne odgovara našoj bacačici). Razlika između nje i druge u poretku u Dijamantnoj ligi Darje Piščaljnjikove iznosi 17 bodova. Mogla se Sandra nakon Londona i malo dulje odmarati, propustiti Stockholm, i nitko joj ne bi ništa zamjerio. No, ovako gledatelji u Švedskoj ne bi vidjeli kvalitetno nadmetanje zlatne i srebrne iz Londona, nadmetanje koje je završilo pobjedom naše diskašice hicem u posljednjoj seriji. Sandri do kraja sezone ostaju još dva nastupa, završni miting Dijamantne lige u Zürichu 30. kolovoza te nastup na zagrebačkom mitingu 3. rujna. I upravo će Sandra biti glavna zvijezda u Zagrebu i organizatori se silno trude da u disku okupe sve medaljašice iz Londona kako bi i Zagrepčani mogli uživati u vrhunskoj atletici. Ženski disk bit će na rasporedu od 20 sati, a rekord mitinga drži Sandra iz 2010. godine - 65,56 metara. 

Oporavak zasad ide dobro

Oko još jedne atletičarke su se organizatori trudili kako bi je doveli pod svaku cijenu, ali ništa od toga. Blanka Vlašić drugi put u karijeri, otkako se natječe, propustit će zagrebački miting. Prvi put nije skakala 2005. godine kada je operirala štitnjaču.  

- U trenutku kada oporavak ide u dobrom smjeru nastup u Zagrebu mogao bi biti korak unazad. To nam ne treba. Zašto riskirati ozljedu samo da se pojavi - rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Blanka čak neće ni doći na miting kao gošća.  

- S obzirom na okolnosti, već imamo raspored za taj dan. Imamo treninge, rehabilitaciju i neke unaprijed dogovorene obveze - istaknuo je Joško Vlašić.

Blanka je u Zagrebu nastupila osam puta. Pet je puta pobijedila, tri je puta bila druga. Dva puta iza Cloete, jednom, lani, iza Čičerove. U Zagrebu je prvi put preskočila dva metra 2003. godine, a 2009. godine, nakon što je u Berlinu postala drugi put svjetska prvakinja, preskočila je 2,08 m.

Ključne riječi

Komentara 4

KE
kentie
09:48 19.08.2012.

Moje čestitke Blanki i njenom ocu, što vrlo smireno i nadasve mudro i pametno postupaju ove sezone: jer najvažnije i važnije od svega je zdravlje i zdravlje...zbog zdravlja Blanka podnosi velike "žrtve" i u sportskom, i u marketinškom, a i u financijskom smislu...kad se zdravstvene tegobe posve riješe bit će natjecanja i mitinga, medalaj svakojake provenijencije i prilika da se skine medalja u toplom Riju...zato samoj Blanki i svoj ekipi oko nej želim sve najbolje i najljepše u novoj sezoni...mislim, da je ovo bila jedinstvena prilika da se Blanka posve i do kraja oporavi i obnovi za buduće sportske uspjehe i slavlja...

SE
serđo
10:22 19.08.2012.

tko je se uopće još sjeća...

BZ
Branko Zajec
12:13 19.08.2012.

Bojim se, da će ova ozljeda Blanke trajno naštetiti njezinoj karijeri.Na olipijadi u Londonu, gledao sam ruske skakačice. Imao sam utisak,da Blanka i da je nastupila,ostala bi bez medalje! Toliko superiorno su djelovale, a skakale su visoko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije