Laureus

Blanka prvi favorit, Vonn nije ni došla

\'Prince Albert II of Monaco (R) congratulates 800 metres runner David Rudisha of Kenya (L) and world indoor high jump champion Blanka Vlasic of Croatia in Monte Carlo November 21, 2010. The two were
Reuters
06.02.2011.
u 14:12

Blanka će nositi večernju haljinu koju je kreirao studio I-gle, a frizuru će joj napraviti Nora, supruga njezina menadžera Edletzbergera koja u Dubaiju ima salon.

Blanka Vlašić, aktualna svjetska prvakinja u skoku u vis, dobila je sve moguće nagrade, bilo kao najbolja atletičarka (izabrali su je Europski i Svjetski atletski savez) ili sportašica (Udruženje sportskih novinara svijeta) u 2010. godini. Danas bi priča trebala biti zaokružena dodjelom sportskog Oscara – Laureusa. Blanka je nominirana u konkurenciji čak tri tenisačice (Serena Williams, Caroline Wozniacki i Kim Clijsters), skijašice (Lindsey Vonn) te atletičarke (Jessica Ennis).

– Još se ništa ne zna. Možda je znakovito to što ovdje nema Lindsey Vonn, koja je jedina Blankina ozbiljna suparnica. Opet, možda se više cijeni olimpijsko zlato, a s druge strane atletika je među članovima akademije Laureus popularnija od skijanja – rekao je Joško Vlašić, Blankin otac.

Joška i Blanku (trener Bojan Marinović ostao je ovaj put u Splitu), dočekala je limuzina koja ih je odvezla do hotela.

– Hotel ima sedam zvjezdica. Ludilo. Nikada nisam bio u hotelu s toliko zvjezdica – istaknuo je Joško.

Iako se ne zna je li Blanka dobitnica, zna se da će biti prezenterica i da će uručiti jednu od nagrada.

– Jučer sam imala probu kao prezenterica, a druženje smo poslije nastavili u jahting klubu – rekla je Blanka, koja je među prvima u hotelu susrela Stefku Kostadinovu, kojoj godinama pokušava "oteti" svjetski rekord u visu.

– Ako Blanka osvoji Laureus, preostaje joj još samo da dobije nagradu Grada Splita. Oni uvijek posljednji proglašavaju – rekao je Joško Vlašić.

Dosadašnje pobjednice – 2000.: Marion Jones; 2001.: Cathy Freeman; 2002.: Jennifer Capriati; 2003.: Serena Williams; 2004.: Annika Sorenstam; 2005.: Kelly Holmes; 2006.: Janica Kostelić; 2007.: Jelena Isinbajeva; 2008.: Justine Henin; 2009: Jelena Isinbajeva; 2010.: Serena Williams

Ključne riječi

Komentara 2

NI
nidjomidjo
12:03 08.02.2011.

Idiote brkati nije došla jer je slijedeći dan imala nastup u Super-G-u na Svjetskom prvenstvu u Garmischu. Možda se trebala teleportirati ili bilocirati ili ti smatraš da nastup na nekakvom SP u skijanju nije dovoljno dobar izgovor za nedolazak. E moj brkati idiote skijanje je sport u kojem se ne može baš često grijati guzica na toplom arapskom pijesku i hladiti se pod palmama.

NI
nidjomidjo
12:27 08.02.2011.

A i ti majstore novinaru mogao bi malo provjeriti stvari prije nego staviš ovakav naslov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije