OPTIMIZAM

Blanka Vlašić: Prijateljice mi govore da ću osvojiti zlato

02.09.2014., Mladost na Savi, Zagreb - IAAF World Challenge Zagreb, 64. memorijal Borisa Hanzekovica, vis, zene. Blanka Vlasic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
09.03.2016.
u 22:15

'Nije da ne želim obraniti zlato iz Londona, ali vidim da su Kubanke ozbiljno prionule poslu.'

Na Olimpijskim igrama u Riju nastupit će za sada 11 hrvatskih atletičara i atletičarki. To nije rekord jer ih je u Sydneyu 2000. godine bilo 16, a četiri godine zatim u Ateni dvanaest.

– S obzirom na to da smo u Sydneyu nastupili s dvije muške štafete te da su do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine vrijedile A i B norme, mislim da će u Riju nastupiti rekordan broj naših atletičara. Jer, u Riju mogu nastupiti samo oni koji imaju A normu – objasnio je Mladen Katalinić, izbornik reprezentacije.

Horvat blažen među ženama

Na jučerašnjem predstavljanju bili su Andrea Ivančević, Matea Matošević, Sandra Perković, Ana Šimić, Blanka Vlašić, Marija Vrajić i Ivan Horvat.

– Osjećam se malo neugodno. Blažen sam među ženama – rekao je Ivan Horvat, skakač s motkom.

Nisu došli kuglači Marin Premeru, Filip Mihaljević i Stipe Žunić te kopljašica Sara Kolak koja je posljednja izborila Igre. Blanka Vlašić postat će prva hrvatska atletičarka koja će upisati četvrti nastup na Igrama. Bila je u Sydneyu, Ateni i Pekingu.

– Uh, četvrte Igre znače da sam malo stara. Mogu reći da se dobro oporavljam nakon operacije Ahilove tetive i nadam se da je taj problem riješen zauvijek. Bitno je da zdrava dočekam Rio, a onda će na samim Igrama adrenalin napraviti ostalo – rekla je Blanka.

Ma uvjeren sam da ćete u Riju osvojiti zlatnu medalju, rekao sam joj ozbiljno.

– Uh, to mi govore i prijateljice. Čak sam i sanjala da će se to dogoditi – rekla je dobro raspoložena Blanka.

Kubanke gledaju u leđa

Sandra Perković vratila se iz Splita s prvim hicem sezone – 70,59 metara, ali i s prehladom.

Nije strašno. Proći će. Rio je sve bliže i bliže. Nije da ne želim obraniti zlato iz Londona, ali vidim da su Kubanke ozbiljno prionule poslu. Perez i Caballero već imaju po dva hica duža od 66 metara, a vratila se i Barrios. Meni je bitno da imam prvi rezultat sezone, a nadam se da će moj biti i na kraju sezone – istaknula je Sandra Perković.

Drugi put ćemo na Igrama imati maratonku. I to dvije. Lisa Nemec trčala je u Londonu, a u Riju će nas predstavljati Matea Matošević i Marija Vrajić.

– Za mene je velika čast što ću sudjelovati na olimpijskom maratonu. Za mene je zanimljivo što sam na svom prvom maratonu u životu istrčala olimpijsku normu. Trenutačno se oporavljam od ozljede i uskoro ću početi trenirati – rekla je Matea.

– Mislim da obje možemo u Riju trčati ispod dva sata i 40 minuta – zaključila je Marija.

>> Nevjerojatne životne priče: Janica, Blanka, Klasnić... su dokazali da je sve moguće

Komentara 5

MU
Mukowsky
23:46 09.03.2016.

Iz njihovih usta u božje uši.

KA
kajinx
09:08 10.03.2016.

Koliko zlobe imaju ovi gosti. Sad će vam Perković otpjevati Čavoglave. Bravo Blanka, vjerujemo u tebe!

MA
maliMalecki
00:35 10.03.2016.

Slušaj ti šta ti Bog kaže sestro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije