Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erste Plava liga

Blanka Vlašić: Veseli me što sam u Makarskoj vidjela i mnoštvo djece koja su došla iz okolnih mjesta

Foto: EPL/Pro Sport
1/6
07.05.2024.
u 14:37

Brojnošću su se i ove godine istakle OŠ Oca Petra Perice i OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske, no na natjecanju su sudjelovala i djeca iz Tučepa, Vrgorca, Zagvozda, Splita…

Kvalifikacije atletske Erste Plave lige u Makarskoj i ove su godine privukle velik broj djece koja su se natjecala u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexa.

Po dvoje najboljih osnovnoškolaca u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup u finalu koje će se održati u Zagrebu, u sklopu Boris Hanžeković memorijala.

Brojnošću su se i ove godine istakle OŠ Oca Petra Perice i OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske, no na natjecanju su sudjelovala i djeca iz Tučepa, Vrgorca, Zagvozda, Splita…

Kvalifikacijama u Makarskoj nazočila je i ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić. Jedna od najboljih svjetskih skakačica u vis svih vremena nije krila oduševljenje viđenim.

 - Erste Plava liga u Makarskoj ni ove godine nije razočarala odazivom djece te atmosferom na stadionu i oko stadiona. Istinski sam uživala u takvom sportskom ozračju te druženju i razgovoru s djecom, roditeljima, nastavnicima i gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, koji je također bio u ulozi roditelja.

- Veseli me što sam u Makarskoj vidjela i mnoštvo djece koja su došla iz okolnih mjesta, a neka su došla i iz Splita. Uz takvo zanimanje za atletiku nije isključeno da se Erste Plava liga narednih godina proširi na još više gradova - rekla je Blanka.

VEZANI ČLANCI:

Kvalifikacije Erste Plave lige u Makarskoj jedine su koje ne organizira neki atletski klub ili savez, već udruga građana Ruke za bolju Makarsku.

 - U Makarskoj imamo dvije osnovne škole i većina djece koja nastupaju na Erste Plavoj ligi je iz te dvije škole. Djeca koja ne treniraju u nekom klubu nemaju se prilike nigdje natjecati i zato organiziramo natjecanja poput Erste Plave lige.

Ovo natjecanje daje mogućnost i onoj djeci koja nisu sportaši da se natječu -  kaže koordinator natjecanja u Makarskoj Josip Paunović.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se kvalifikacijama u Čakovcu, u utorak 7. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije