Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.05.2017. u 21:53
U 33. kolu Prve HNL Dinamo je pobijedio Split sa 1:0 pogotkom Hodžića u 55. minuti

Dinamo je nastavio lov za vodećom Rijekom. Pobjedom u Parku mladeži plavi su došli na samo dva boda zaostatka za Kekovom družinom koja sutra na Rujevici (17 sati) igra protiv Hajduka.

U 33. kolu Prve HNL Dinamo je pobijedio Split sa 1:0 pogotkom Hodžića u 55. minuti. Samo su tri boda u ovoj utakmici mogla zadovoljiti apetite maksimirske momčadi.

Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli složiti akciju iz koje bi zabili pogodak. Jedinu pravu priliku imao je Gojak pet minuta prije odmora, kada je izašao sam pred vratara Splita, a njegov je udarac sjajno obranio Duka.

Split je vrlo blizu pogotka bio u 52. minuti kada je Božo Mikulić iz slobodnog udarca s 30 metara pogodio gredu. Igrača Splita je uprava prošli mjesec suspendirala, a pomilovan je na zahtjev suigrača.

I kada to već nije uspjelo Splitu, tri minute kasnije mrežu su zatresli plavi. Pivarić je ubacio s lijeve strane, Guilherme je loše iz voleja zahvatio loptu, na koju je natrčao Hodžić i pospremio je iza leđa vratara Duke. U 72. minuti Guilherme je pogodio vratnicu. 

U sastavu plavih vratio se Sigali, koji zbog ozljede nije igrao skoro tri mjeseca. Splićani su bili dosta oslabljeni, u sastavu nije bilo Pešića, Pavlovskog, Tomičića, Vasilja i Merajića.

Do kraja prvenstva Dinamo još igra kod kuće s Istrom (17. 5.) i u posljednjem kolu s Rijekom  (27. 5.), te gostuje kod Osijeka (21. 5.). U subotu Rijeka na Rujevici igra protiv Hajduka (17 sati), a onda je čekaju još dvoboji kod kuće s Cibalijom (21. 5), te gostovanja kod Slavena (17. 5.) i u Maksimiru.

U utakmici 33. kola Prve HNL Cibalia je u Puli nadigrala Istru 1961 sa 2:1 (0:1). Puljani su došli u vodstvo pogotkom Mitrevskog (31.), ali su gosti u nastavku okrenuli rezultat.

Cibalijin junak bio je Pervan koji  je u igru ušao u nastavku. U 60. minuti Pervan je izjednačio na 1:1, a 11 minuta kasnije asistirao je Baši za pobjedu.

Poredak: Rijeka (-1) 79, Dinamo 77, Hajduk (-1) 62, Osijek (-1) 59, Slaven (-1) 38, Lokomotiva (-1) 36, Istra 33, Inter (-1) 25, Cibalia 19, Split 18.

Split
0-1
Dinamo
Hodžić 55'
Prva HNL, 20, Split
Kraj
90'+3 (Kraj)

Dinamo je pobijedio Split sa 1:0 i došao na samo dva boda do vodeće Rijeke koja sutra igra protiv Hajduka.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igra se tri minute sudačke nadoknade.

Zamjena
87' (Zamjena)

U igru je ušao Machado.

83'

Ponovno je pokušao Olmo, ali je bio neprecizan.

Zamjena
82' (Zamjena)

Petev radi izmjenu. Pavičić je ušao umjesto Gojaka, a nešto ranije u igru je ušao i Henriquez.

Žuti karton
76' (Žuti karton )

Pivarić je dobio javnu opomenu.

72'

Guilherme je pogodio vratnicu.

70'

Još je ostalo 20 minuta u drugom poluvremenu. Dinamo traži još jedan pogodak kako bi mirnije dočekao kraj utakmice.

65'

Dinamo potpuno kontrolira utakmicu.

Gol
55' (Gol)

Goooool! Hodžić je zabio za plave. Dinamo protiv Splita vodi sa 1:0. Pivarić je ubacio s lijeve strane, Guilherme je loše iz voleja zahvatio loptu, na koju je natrčao Hodžić i pospremio je iza leđa vratar Duke.

52'

Mikulić je sjajno pucao iz slobodnog udarca, a Livaković je samo ispratio loptu koja je na Dinamovu sreću pogodila gredu. Igrača Splita je uprava prošli mjesec suspendirala, a pomilovan je na zahtjev suigrača.

Žuti karton
51' (Žuti karton )

Marko Lešković je srušio Ugrinu na tridesetak metara od Dinamova gola i dobio je žuti karton.

46'

Krenulo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj prvog poluvremena. U Parku mladeži Split - Dinamo 0:0. Gosti su bili bolji, ali nisu uspjeli pripremiti akciju iz koje bi zabili pogodak.Jedinu pravu priliku imao je Gojak pet minuta prije odmora, kada je njegov udarac sjajno obranio Duka.

45'

Došlo je do naguravanja igrača na terenu. Sudac Igor Križarić smiruje situaciju.

40'

Sjajna prilika za plave. Olmo je pokrenuo akciju, a lopta je došla do Gojaka koji je izašao sam pred vratara Splita. Duka je odlično reagirao i obranio Gojakov pokušaj.

38'

Dinamo ima 65 posto loptu u svojim nogama, ali teško stvara prilike. Trener Ivajlo Petev mora tražiti od svojih igrača veću agresivnost želi li osvojiti tri boda u Splitu.

Komentar čitatelja
32' (Komentar čitatelja)

karlodrago:
Ako danas Dinamo pobijedi, bit će prvak.

28'

Olmo se ponovno našao pred golom domaćina. Sjajno se riješio svog čuvara i pucao sa 16 metara. Lopta je završila u korneru. Na južnoj tribini stotinjak BBB pjesmom bodri Dinamo.

25'

Gosti i dalje dominiraju terenom u Parku mladeži. Sada je svoj udarac probao Olmo, ali je lopta otišla iznad grede.

20'

Pritisak Dinama se nastavlja. Obrana Splita ima malo slobodnog vremena.

15'

Ponovno se u prilici našao Gojak, ali je njegov udarac završio pored vrata Splita. Domaćin se grčevito brani, ali pitanje je koliko će dugo izdržati bez primljenog pogotka. Split je najnefikasnija momčad prvenstva, dosad je zabio samo 12 pogodaka, a do ove utakmice je primio 48 golova.

13'

Plavi prijete, Gojak je probao svoj udarac iz velike daljine. Bio je neprecizan.

10'

Dinamo je uspostavio ravnotežu, domaćin se povuka i brani svoja vrata. Split će plave pokušati iznenaditi iz kontranapada.

5'

Split je prvi zaprijetio. Ugrina je ubacio, a Grubišić je glavom pucao pored stative.

3'

U utakmici 33. kola Prve HNL Cibalia je u Puli nadigrala Istru 1961 sa 2:1 (0:1). Puljani su su došli u vodstvo pogotkom Mitrevskog (31.), ali su gosti u nastavku okrenuli rezultat. Cibalijin junak bio je Pervan koji  je u igru ušao u nastavku. U 60. minuti Pervan je izjednačio na 1:1, a 11 minuta kasnije asistirao je Baši za pobjedu.
Cibalia je ovom pobjedom pobjegla s dna ljestvice, sada je deveta s 19 bodova. Ima bod više uz utakmicu više od Splita. Istra je sedma s 33 boda.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica u Parku mladeži, a na tribini je stotinjak gledatelja...

19.55

U sastav plavih vratio se Sigali koji se ozlijedio 18. veljače. Split će protiv Dinama igrati bez Pešića, Pavlovskog, Tomičića, Vasilja i Merajića. 

19.45

Evo i sastava, Split (4-2-3-1): Duka - Jurendić, Maglica, Mikulić, Jakić - Vidović, Boljat - Aliyu, Perković, Grubišić - Ugrina.

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Lešković, Pivarić - Moro, Antolić - Guilherme, Gojak, Olmo - Hodžić.

19.40

Dobra večer. U 33. kolu Prve HNL Dinamo gostuje kod Splita. Momčad Ivajla Peteva traži pobjedu, jer samo tri boda mogu zadovoljiti apetite maksimirske momčadi koja lovi vodeću Rijeku. Četiri kola prije kraja prvenstva Kekova družina ima pet bodova viška ispred plavih. Prijenos utakmice pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 12

IL
ilijan
06:59 13.05.2017.

Ajmo Hajduk dabas pobjedi...

MB
miroslav.bilic
09:25 13.05.2017.

Tako blizu, a tako daleko.

MI
mingo@
23:47 12.05.2017.

12. min., Perkovič pada straga na Olmove noge i ruši ga, ništa. 51. min., Lešković prtrčava iza Ugrine, ovaj petom zapne za Leškovićeve noge i pada, slobodnjak. Koja je razlika u ta dva prekršaja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije