NOGOMET - TURNIR

Bošnjak i Mešanović dobitak plavih

12.02.2002.
u 00:00

* Stručnjaci na tribinama ali i treneri klubova koji su bili na širokobriješkom turniru složili su se da je Dinamo dobro procijenio kad je doveo Spomenka Bošnjaka i Enesa Mešanovića

ZAGREB - Memorijalni turnir Gojka Šuška završen je pobjedom Dinama nad Hajdukom, doduše tek izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je 90 minuta igre završeno bez pogodaka. Zagrepčani i Splićani odigrali su jednu od svojih uobičajenih utakmica, ponovo je potvrđeno da se u takvom srazu ne može igrati prijateljski, već tvrdo, pa i nije bilo puno prilika. Rijetki su derbiji koji su obilježeni brojnim pogocima, prilikama i lijepom igrom, takav je bio i ovaj. U ovom dijelu priprema takav susret dobro je došao obojici trenera, pokazao se ozbiljnim ispitom, kakvih u pripremnom razdoblju nema previše.

Za obje momčadi karakteristično je da su fizički dobro pripremljene, da su udarne postave uglavnom izbalansirane. No, još im nedostaje uigranosti, lijepih akcija. Ni završni pas, koji bi nekoga doveo u priliku, nije najbolji. Dinamo je u tome pokazao malo više, igrao je i tehnički dotjeranije, iako to još nije igra koja bi mogla potpuno zadovoljiti. Više-manje svi stručnjaci na tribinama uočili su da je Dinamo puno dobio dolaskom Spomenka Bošnjaka i Enesa Mešanovića. Bošnjak se prije svega odlično postavlja, zna oduzeti loptu, ali je i dati. Tako je olakšao posao Agiću koji je dosad bio osuđen na preveliku količinu destrukcije. Mešanović je pak u napad unio mnogo agresivnosti, igrač je koji zna podvaliti loptu i za priprema u Hercegovini bio je odličan dodavač za pogotke, ponajviše Zahori.

Hajduk igra dobro do dolaska u završnicu, no onda više "bijeli" ne znaju kako doći u dobru priliku.

- Igrat ćemo ovako i u prvenstvu, u napadu 3-4-3, u obrani 3-6-1. Moramo više koristiti te proboje po bokovima, mi ih napravimo, ali nema dobrog ubacivanja. Ima vremena da to još poboljšamo, iako može zabrinjavati što nam se to stalno događa - zaključio je trener Hajduka Slaven Bilić.

Ostale dvije momčadi turnira, Široki Brijeg i Vardar, pokazale su koliko trenutačno vrijede. Vardar je daleko ispod razine Dinama, Hajduka ali i Širokog Brijega. Domaćin turnira pokazao je da je kvalitetan, njegov predsjednik Zlatan Mijo Jelić tvrdi da nije potpuno zadovoljan igrom svoje momčadi, da ona može igrati i puno bolje. U svakom slučaju, ta će momčad u Premijer ligi BiH i dalje jurišati na prvo mjesto.

Svakako valja pohvaliti domaćina za organizaciju, igranje četiri jaka kluba na turniru hvalevrijedan je potez koji je znala pozdraviti i publika, pa je lijepi stadion Pecara bio premalen za sve koji su željeli vidjeti finale. Pravi nogometni ugođaj bio je osvježenje za one koji lutaju hrvatskim nogometnim terenima čije su tribine uglavnom prazne.

R. Junaci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije