uspjeh hrvatskog tenisa

Bravo Borna! Gojo izborio finale jakog turnira i stigao do plasmana karijere

Rijeka: Borna Gojo i Dominic Thiem u drugom meču između Hrvatske i Austrije u kvalifikacijama Davis Cupa
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.04.2023.
u 19:35

Nakon ove pobjede se nalazi na 106. mjestu ATP ljestvice što je njegov najbolji plasman, a osvajanje turnira bi ga smjestilo oko stote pozicije.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Gojo (ATP - 117.) plasirao se u finale ATP Challengera u španjolskoj Murciji nakon maratonskog dvoboja sa Španjolcem Pablom Llamasom Ruizom (ATP - 274.) u kojem je Splićanin slavio sa 7-6 (4), 6-7 (3), 6-4 nakon tri sata i 14 minuta borbe.

Gojo je ulaskom u finale opravdao status prvog nositelja, a u nedjelju će pokušati osvojiti svoj drugi trofej na ATP Challengerima.

Prvi je osvojio prije nešto više od pet mjeseci u talijanskom Ortiseiju na tvrdoj podlozi, na kojoj se još dvaput probio do finala.

U nedjelju će se boriti za svoj prvi naslov na zemljanoj podlozi, a suparnik će mu biti drugi nositelj, Talijan Matteo Arnaldi (ATP - 116.), koji je u polufinalu svladao Argentinca Marca Trungellitija (ATP - 217.) sa 7-6 (4), 6-4.

>> VIDEO: Zorislav Srebrić: 'I oni koji ga nisu poznavali, govorili su Cico je gospodin, nogometaš i gospodin'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije