Tite zadovoljan

Brazilski izbornik: Od Neymara sam očekivao i manje

Neymar
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
03.06.2018.
u 22:57

Bila je to utakmica visoke kvalitete. Modrić, Neymar, Coutinho... svi su dokazane veličine današnjeg nogometa

Brazil je pobijedio Hrvatsku s 2:0, a jedan od strijelaca je bio Liverpoolov napadač Roberto Firmino. On je zabio u 93. minuti, nakon Jedvajeve pogreške.

- Ovdje sam kako bih pomogao reprezentaciji. Koga god izbornik odabere za prvih 11 između mene i Gabriela Jesusa, stopostotno ću poštovati odluku i biti tu kad me momčad treba, piše Goal.

Neymar
1/32

Susret je prokomentirao i bek Seleçaa Danilo:

- Za početak sam jako zadovoljan kako sam odigrao. Bilo je važno da budemo sigurni u obrani, da ne primimo gol, dok naprijed imamo igrače koji čine razliku. Na pravom smo putu.

Izbornik Brazila Tite i dalje je ostao na samo jednom porazu u svom mandatu (20 utakmica, 16 pobjeda, tri remija, od lipnja 2016. godine), od Argentine u prijateljskoj utakmici.

- Bila je to utakmica visoke kvalitete. Modrić, Neymar, Coutinho... svi su dokazane veličine današnjeg nogometa.

Neymar se tek vratio nakon frakture metatarzalne kosti, a Tite još nije siguran hoće li zvijezda PSG-a započeti sljedeći susret, protiv Austrije. 

- Neću žuriti, sačekat ću trening kako bih odlučio.

- Došao je u boljoj formi nego što sam očekivao, imat će oscilacije u igri, trenutačno ne trebate imati očekivanja jer je ovaj put išao iznad njih.

Trener južnoameričke reprezentacije osvrnuo se i na mogućnost igranja kreativnog trojca Coutinho-Willian-Neymar:

- Moram napraviti još jednu, statističku analizu. Zasad sam imao vizualnu, odigrali su dobro. Postoji mogućnost da taj trojac igra skupa, ali Njemačku smo pobijedili s Fernandinhom u momčadi.

Danilo nije jedini koji smatra da je dobro odigrao, pohvalio ga je i izbornik:

- Igrao je puno, čuvao je igrače perfektno i vrhunski je startao na igrače, ali ne mislim da može odigrati svoju ulogu kao što Marcelo igra svoju, to nitko ne može.

Prokomentirao je i činjenicu da je Casemiro odigrao svih 90 minuta:

- Kada igrate protiv momčadi koja vas ne zabrinjava, mogu ga štedjeti, ali kad protivnik ima kvalitetu poput Rakitića, nemoguće... Razmišljao sam o tome, ali ne.

Svoj posljednji pripremni susret brazilska reprezentacija igrat će s Austrijom, 10. lipnja.

Neymar
1/11

Komentara 2

Avatar Oneill
Oneill
07:34 04.06.2018.

Kad se govori da je dobro što smo izgubili ili nismo htjeli pravo igrati a dije duh sporta ako treneri i igrači ga siluju a to je to u Hrvatskom nogometu trčati ćemo samo onda ako nam rekne da moramo ako ne onda i nećemo.Ono što je se igralo u drugom i čemerno a bezobrazni da im treba zabraniti igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije