Maratonac vatrenih

Brozović rekorder SP-a, nećete vjerovati koliko je pretrčao!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/3
06.12.2022.
u 10:44

Brozović je za Vatrene protiv Japana odigrao 120 minuta i pretrčao ukupno 16,7 kilometara čime je srušio rekord na Svjetskom prvenstvu.

Marcelo Brozović (30) odradio je sjajan posao u utakmici osmine finala protiv Japana. Osim što je realizirao jedanaesterac u raspucavanju i time pomogao Hrvatskoj da izbori četvrtfinale, postavio je i zavidan rekord. 

Naime, tek se nedavno vratio nakon dugog oporavka, a za Vatrene je odigrao 120 minuta i pretrčao ukupno nevjerojatnih 16,7 kilometara čime je srušio rekord na Svjetskom prvenstvu. 

A rekord je sam i postavio jer prije četiri godine u Rusiji u polufinalu protiv Engleske pretrčao je 16,3 kilometara.

Zavidna je to statistika ako se samo sjetimo da se Brozović ozlijedio krajem rujna u utakmici Lige nacija protiv Austrije (3:1). Stradao mu je tada mišić pa je pauzirao nešto više od mjesec dana. No, zasluženo je Broz maratonac vatrenih.

Kada smo kod rekorda, spomenimo i Ivana Perišića koji je - postigavši pogodak protiv Japana - postao najbolji hrvatski strijelac na velikim natjecanjima s 10 golova.

Bio je to ujedno i njegov šesti gol na svjetskim prvenstvima, dok je četiri zabio na europskim smotrama. Do ovog prvenstva Perišić i Davor Šuker dijelili su rekord s po devet golova na svjetskim i europskim prvenstvima, no sada se Perišić odvojio na vrhu.

 

 

Komentara 1

Avatar southman
southman
11:02 06.12.2022.

Iskreno, mislio sam da je išao i preko 20 km. Nevjerovatna pluća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije