MARKO ĐIRA

'Bruno Petković je kao Messi. Dinamo je predobra momčad da ispusti sedam bodova ispred Hajduka'

storyeditor/2023-04-04/PXL_110323_98787280.jpg
Igor Soban/PIXSELL
05.04.2023.
u 15:12

'Hvala Bogu, sve je ono ružno iza mene. Spreman sam, zdrav i treniram maksimalno. Kada ne igraš utakmice, onda ti je sve tmurno. Treba ti vremena da se navikneš na ritam igre'

Marko Đira danas će u veznom redu Šibenika biti važan adut trenera Damira Čanadija u polufinalnom srazu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama. Pripreme domaćinima na Šubićevcu remetila je snažna bura koja je jučer razbucala reklame oko glavnog travnjaka. Inače, u taboru Šibenčana prisutan je optimizam. Uostalom, prije kojeg kola Šibenik je pobijedio Dinamo u ligaškom dvoboju, a Hajduk se teškom mukom provukao kroz Šubićevac...

– Spremamo se za Dinamo baš kao i za svakog drugog protivnika. No ova je utakmica za nas posebna jer bi finale Kupa za Šibenik bio poseban doseg. Još ako na tom putu svladamo Dinamo – počeo je Đira.

Može li vam prednost biti činjenica što je i na Dinamu poseban pritisak, s obzirom na stanje u klubu?

– Bio sam u Dinamu i znam kako stvari funkcioniraju. Oni su naviknuti na tu vrstu pritiska u kojem je svaka utakmica važna. Ne smije nas zavarati malo lošiji period Dinama, koji je najbolji kada je najteže. Moramo biti na svom maksimumu i nadati se lošijem Dinamovu danu.

U Šibeniku je zadnjih godinu dana također bilo nekoliko promjena u upravljačkim strukturama, je li to možda dodatno utjecalo na izvedbu momčadi?

Dobra smo momčad

– Stanje u klubu jako je dobro. Trener je odličan, složili smo dobru momčad i ozračje je optimalno. Žao mi je što nismo svi bili na okupu od početka priprema jer bi to sve skupa izgledalo puno bolje. Ovako se moramo uigravati na utakmicama, a nemamo baš prostora jer nam je Gorica za vratom.

Borba s Goricom bit će do kraja krajnje neizvjesna.

– Spremni smo na to, svjesni težine situacije. Šteta što nismo izvukli pozitivniji rezultat protiv Hajduka. Imamo priliku popraviti dojam i pobijediti Dinamo. Bila bi to velika stvar. Poslije gostujemo protiv Rijeke pa nam dolazi Gorica, a ta će utakmica sve pokazati.

Utakmica s Dinamom za Điru će imati posebnu emotivnu važnost. Rođeni Šibenčanin igrat će protiv momčadi u kojoj je stekao nogometnu reputaciju.

– Istina. Dinamo mi je dao sve što imam. Plasirao me na nogometnu scenu. Zahvalan sam mu na svemu u tih predivnih sedam godina. No danas ću biti na suprotnoj strani i za svoj Šibenik dat ću sve. Vjerujem u pobjedu.

Iza Đire je turbulentno razdoblje u kojem se mučio sa zdravstvenim problemima.

– Hvala Bogu, sve je ono ružno iza mene. Spreman sam, zdrav i treniram maksimalno. Kada ne igraš utakmice, onda ti je sve tmurno. Treba ti vremena da se navikneš na ritam igre. U zadnjih nekoliko utakmica, otkako sam protiv Slaven Belupa počeo igrati u prvoj momčadi, polako sam uhvatio taj ritam. Naravno, uvijek može biti bolje. Dižem se svakim treningom i svakom utakmicom.

Dinamo je ušao u turbulentno razdoblje nakon krize u upravljačkim strukturama?

– Dinamo je prevelik klub i ima predobru momčad. Ima neke svoje probleme, no i jako dobre individualce. Izvući će se iz svega, nadam se samo da će se to dogoditi nakon utakmice s nama...

Može li u toj priči Hajduk profitirati?

– Sedam bodova razlike jako je puno. Uvjeren sam da, s obzirom na kvalitetu koju posjeduje u momčadi, Dinamo to ne bi smio ispustiti.

Govorio je Đira i o ostalim pojavama u našoj ligi.

Liga je izjednačena

– Borba je za svaku poziciju. Liga je dosta izjednačena. No Lokomotiva mi je najugodnije iznenađenje. Igraju super nogomet i jako su dobri. Ne bi me iznenadilo da izbore plasman u Europu.

Dinamo je najraznovrsnija momčad lige, što bi danas na Šubićevcu moglo presuditi?

– Dinamo ima kvalitetu na svim pozicijama. To je najbolje od našeg klupskog nogometa, uz još nekolicinu igrača kao što je Marko Livaja. Petković je ozlijeđen, ali imaju Drmića. Mi moramo biti pravi kao momčad.

Govorio je i o najboljim igračima u ligi.

– Nisam igrao s Livajom. S Brunom jesam, ne znam kako bih ga opisao, to je Messi. Ima nogomet u malom prstu, užitak je bilo igrati s njim. Vjerojatno je najbolji španer s kojim sam bio. No tu je i Arijan Ademi, koji mi je uzor i pokazatelj da ne smiješ nikada odustati – zaključio je Đira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije