STIGLI DO FINALA

Bucksi nakon produžetaka izbacili "dream team" iz Brooklyna!

NBA: Playoffs-Milwaukee Bucks at Brooklyn Nets
Wendell Cruz/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.06.2021.
u 09:30

Duran je zabio 48, a Antetokounmpo 40 poena u napetoj utakmici.

Milwaukee Bucks prvi su finalisti Istočne konferencije NBA lige nakon što su u sedmoj utakmici polufinala u gostima svladali Brooklyn Netse 115:111 u produžetku.

Bucksi su slavili s 4-3 u pobjedama, te u finalu čekaju Atlantu ili Philadelphiju, koji večeras igraju sedmu utakmicu polufinala.

Grk Giannis Antetokounmpo, koji je zabio 40 koševa, odveo je Buckse do finala Istoka u kojem su bili prije dvije godine, kada su izgubili protiv tadašnjeg prvaka Toronta. Bucksi su seriju protiv Netsa započeli s 0-2, ali su momčad iz Brooklyna prolaza koštale brojne ozljede.

Četiri minute prije kraja Netsi su vodili 101:96, Bucksi preokrenuli i bili na pragu pobjede u regularnom dijelu. No, utakmicu je u produžetke odveo fenomenalan šut s osam metara preko ruke protivničkog igrača Kevina Duranta samo 1,6 sekundi prije kraja za 109:109. Isprva s činilo da je Durant postigao tricu za pobjedu, ali su suci ustanovili da je ipak nagazio liniju.

U produžetku su obje momčadi promašivale, košem Brucea Browna Netsi su odmah na početku poveli, ali potom do kraja dodatnog vremena nisu nijednom pogodili, s ukupno 11 promašenih napada.

Uz fenomenalnog Grka, Bucksi su imali Chrisa Middletona (23, 10 skokova), Brooka Lopeza (19) i Jrue Holidaya (13), te su pogodili 15 trica.

Netse, koji su složili zvjezdanu momčad, ali neće vidjeti finale, predvodio je sjajni Kevin Durant s 48 koševa i šutem 17-36. James Harden je igrao ozlijeđen, ali je postigao 22 koša, uz šut 5-17, Blake Griffin je dodao 17 koševa i 11 skokova, no Netsima je itekako nedostajao ozlijeđeni šuter Kyrie Irving. 

Utakmicu je dvorani Barclays Center u New Yorku gledalo 16.200 gledatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije