TREBA BITI OPREZAN

Budućnost hrvatskog nogometa zadivila je sve, ali s Otoka upozoravaju: 'To je za njega nezdravo'

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
11.10.2024.
u 23:32

Veznjak je impresionirao promatrače svojim tehničkim sposobnostima i nogometnom inteligencijom te privukao poglede pune divljenja nekih od najvećih i najuspješnijih europskih klubova - pišu škotski mediji

Reprezentacija Škotske u vrlo je teškoj situaciji uoči susreta s Hrvatskom u Zagrebu (18 sati). Naime, gosti u Maksimir na ogled Lige nacija dolaze desetkovani, ali i s nizom loših rezultata. Škotska je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ispala u grupnoj fazi, gdje je izgubila od Njemačke i Mađarske, te remizirala sa Švicarskom. Štoviše, momčad koju vodi Steve Clarke trenutačno je bez pobjede u službenim utakmicama od rujna 2023.

Što se tiče Lige nacija, Škotska se nalazi na dnu skupine, bez ijednog je boda i ima poraze od Poljske (2:3) te Portugala (1:2) u prva dva kola. Izbornika i njegovu vrstu ozljede i dalje prate. Ne može računati na čak 12 igrača koji su inače u krugu reprezentacije, a nedavno mu se ozlijedio prvi izbor za vratara – Angus Gunn (28) koji brani u Norwichu. Umjesto njega izbornik je pozvao Robbyja McCrorieja koji još nema nijedan nastup za reprezentaciju. U Zagrebu će stoga na vratima vjerojatno biti 41-godišnji Craig Gordon iz Heartsa. Osim vratara Gunna, Celticov Greg Taylor također propušta nadolazeće utakmice, nema Lawrencea Shanklanda, a ni napadača Aberdeena Kevina Nisbeta. Oni su samo dodatak na popisu ozlijeđenih na kojem su već ključni igrači John McGinn, Scott McKenna i Aaron Hickey...

Škotski mediji uoči susreta posvetili su se vatrenima, a posebice Martinu Baturini o kojemu piše The National:

- Veznjak je impresionirao promatrače svojim tehničkim sposobnostima i nogometnom inteligencijom te privukao poglede pune divljenja nekih od najvećih i najuspješnijih europskih klubova.

Sugovornik Richard Wilson kaže da nije sličan Modriću, kako mu mnogi tepaju:

- Opisivati ga kao novog Modrića je nezdravo za njega, ne samo zbog visokog standarda već i zato što njihov stil igre nije sličan. Po meni je više sličan Robertu Prosinečkom iz najboljih dana.

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije