75. OD 95

Burićev trener: Andrej je ispunio očekivanja

Andrej Burić
Željko Lukunić/Pixsell
16.02.2010.
u 08:53

Mladi hrvatski olimpijac Andrej Burić, nastupio je u ponedjeljak u skijaškom trčanju u disciplini 15 km slobodno i osvojio je 75. mjesto.

U utrci je nastupilo 95 natjecatelja iz 50 nacionalnih olimpijskih odbora, a njegov trener Zoran Skender je rekao kako su uvjeti na stazi bili vrlo dobri i da je Andrej dao maksimum.

- Očekivanja su bila između 75. i 80. mjesta, tako da smo jako zadovoljni njegovim rezultatom i plasmanom - rekao je Skender.

Andreju je tek 21 godina i ovo su mu prve ZOI, a njegovu sportsku zrelost možemo očekivati u Sočiju 2014. godine. Olimpijka Nina Broznić, mlada 20. godišnjakinja iz Rijeke, nastupa 17. veljače u sprintu.

Burić, rođeni Riječanin, sportom se upoznao vrlo rano, već u petoj godini i te prve korake danas smatra ključnima za kasnije zrelo i pouzdano bavljenje njime, osobito skijaškim trčanjem koji mu je uz studij primarni izbor mladenačkog života.

Andrej je član trkačkog skijaškog kluba „Budućnost“ iz Brod Moravica, a dnevno provodi na treningu najmanje tri do četiri sata. Rado svjedoči da mu je sadašnji trener Zoran Skender najviše doprinio njegovom sportskom napretku i razvoju te da su mu velika podrška i roditelji i čitava šira obitelj.

Uz skijaško trčanje, Andrej posebno voli nogomet, a hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić sportski mu je uzor. U glazbi koju iznimno voli i često sluša te mu, kako sam kaže, služi za opuštanje i traženje sportskih motiva, naročito prije nastupa, najveći dojam ostavlja mu skladba „Srce vatreno“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije