kup Dražen Petrović

Cedevita i Cibona u finalu Kupa Dražena Petrovića

KK Cedvita Juniori
Foto: kupdrazenapetrovica.hr
1/3
12.06.2012.
u 11:56

Nakon završnice mlađih kadeta u Splitu proteklog vikenda riješene su sve dvojbe u poretku za Draženov kup

Split je osvojio prvi ovosezonski naslov i učvrstio se na četvrtom mjestu poretka.

Cedevita je sa 155 bodova postavila rekord, sve njene selekcije bile su na F4 turnirima te je s jednim naslovom u tri finala pretekla prošlogodišnje postignuće Zagreba od 150 osvojenih bodova.

Valja istaknuti da se Cibona ove sezone dignula u svim segmentima, da je osvojila bodove sa svim selekcijama, što potvrđuje da nova uprava nije posvetila pozornost  samo seniorima nego je podigla razinu rada sa svim selekcijama.

Zagreb je zadržao visoku razinu svih mlađih selekcija, ali podbačaj seniora bio je presudan, dok je uspon Splita evidentan u svim segmentima rada kluba.

Zadar, bez obzira na buđenje seniorske ekipe, ipak još nije na razini koja je godinama krasila ovaj klub.

U prvih 10 nema velikih promjena, jedino se zagrebački Rudeš uspio probiti u to društvo zahvaljujući bronci mlađih kadeta. Je li to samo bljesak jedne generacije ili posljedica sustavnog rada, vidjeti će se već u idućim godinama.

Čestitamo svim klubovima koji su u ovim teškim vremenima našli sredstava i entuzijazma da posvete pozornost radu sa svim selekcijama te se nadamo da će one koji ustraju na tom putu nadležni prepoznati i dati dodatan poticaj kvalitetnom radu.

Veliki finalni dvoboj Cedevite i Cibone održat će se 22. rujna u Draženovu domu kao uvod u novu klupsku sezonu, nadamo se nakon uspješnog ljeta reprezentativnih selekcija.

Košarkaški klubovi ukupno (seniori, juniori, kadeti i mlađi kadeti)
Cedevita 155
Cibona 137
Zagreb 125
Split 110
Zadar 63
Fenix 50
VROS Darda 42
Osječki sokol 39
Dubrava 39
Rudeš 30

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije